Ετικέτες

31.8.19

Τα social media από την καλή κι από την ανάποδη



Κρήτη, πριν από λίγες μέρες. Ένας οδηγός βλέπει ένα προπορευόμενο όχημα να σέρνει έναν σκύλο δεμένο. Χωρίς χρονοτριβή το βγάζει φωτογραφία και το κοινοποιεί στα social media.
Σε χρόνο dt η φωτογραφία γίνεται viral, συνοδευόμενη με διάφορα ‘γαλλικά’ του τύπου «αλήτης», «κτήνος» και διάφορα άλλα. Από τον αριθμό κυκλοφορίας που ήταν ευδιάκριτος στη φωτογραφία, ήταν θέμα ωρών να βρεθεί και συλληφθεί ο οδηγός.

Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη τόσο για τους ανά την Ελλάδα φιλόζωους όσο και για τους αστυνομικούς.

Όπως αποκάλυψαν οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «Νοιάζομαι», το σκυλάκι το είχε σκάσει ... Άγνωστο από πού. Περιφερόταν πεινασμένο και ταλαιπωρημένο*.

Ένας άνδρας 73 ετών το είδε σε ένα κτήμα με πρόβατα. Το λυπήθηκε γιατί ήταν ορατός ο κίνδυνος να το σκοτώσουν οι ιδιοκτήτες των προβάτων από φόβο.

Αποφάσισε να το περιμαζέψει και να το πάει στο κτήμα του που ήταν μερικά μέτρα παρακάτω.

Υπήρχε ωστόσο, μια δυσκολία που δεν την είχε προβλέψει:
η σωματική αδυναμία (λόγω ηλικίας) δεν του άφηνε κανένα περιθώριο για να το πάρει αγκαλιά και να βάλει στο αυτοκίνητο.

Έτσι, αποφάσισε να το δέσει από τον προφυλακτήρα και να τον μεταφέρει μερικά μέτρα.

Για κακή του τύχη πίσω του ερχόταν κάποιος οδηγός που τον είδε και το απαθανάτισε.

Τώρα το σκυλάκι απολαμβάνει τις περιποιήσεις του κ. Γιάννη Σκεπετζάκη που τον υιοθέτησε και παράλληλα φρόντισε να αποκαταστήσει την αλήθεια μέσω του facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά


«Μία συμβουλή από εμένα μην προβαίνετε σε λάθος κοινοποιήσεις χωρίς να διασταυρώνετε τα πραγματικά περιστατικά. Μη γίνεστε όχλος γιατί κινδυνεύουν άνθρωποι….».

* «Ήταν δεμένος με μία αλυσίδα που την έχω στα χέρια μου ενωμένη με σύρματα πού του έμπαιναν στο λαιμό και με λίγες πληγές που σύντομα θα επουλωθούν έχει γίνει η αποπαρασίτωση από τα κορίτσια της φιλοζωικής Ομαδα Εθελοντων Νοιάζομαι» γράφει ο κ. Γιάννης Σκεπετζάκης.
ΑΜΦΟΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ 

1 σχόλιο:

  1. Για την διακηνηση ναρκωτικων που σκοτώνουν τα παιδια μας και ειναι σε ολες τις γειτονιές γιατη δεν υπαρχει ανάλογη ευαισθησία απο τους «φιλόζωους»,άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.