Ετικέτες

5.3.17

Καταγγελία-σοκ: Το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη «στρατολογεί» μουσουλμάνους μαθητές






Σοκ προκαλεί η καταγγελία γονιού Έλληνα πολίτη από  Ελλήνων μουσουλμάνων στην Κομοτηνή σύμφωνα με την οποία το Τουρκικό Προξενείο «στρατολογεί» μουσουλμάνους μαθητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η μαρτυρία του οποίου φιλοξενείται στην εφημερίδα «Δημοκρατία», τους τελευταίους μήνες το Τουρκικό Προξενείο [που δραστηριοποιείται στη Θράκη] έχει ζητήσει μυστικά από τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων να παρακολουθούν όσα λέγονται κατά της  και να ενημερώνουν σχετικά.
«Οι διάφοροι άνθρωποι του προξενείου ουσιαστικά ζητούν σπιούνους και καταδότες μέσα από την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για το επακόλουθο όλων των οικονομικών και όχι μόνο ανταλλαγμάτων που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στους , προκειμένου να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα» ανέφερε ο γονέας στη «Δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέγγιση των υποψήφιων σπιούνων έγινε μέσω των ίδιων τους των παιδιών, πίσω από κλειστές κουρτίνες και σε υποτιθέμενες πολιτιστικές συγκεντρώσεις φιλότουρκων συλλόγων.
«Με προσέγγισαν κατά τη διάρκεια μουσουλμανικού εθίμου σε , όπου είχα πάει με την οικογένειά μου, καθώς αποτελεί τον τόπο καταγωγής μου. Έπειτα από μια επίθεση φιλίας από συγκεκριμένο πρόσωπο, με προσέγγισε παρατρεχάμενος του προξενείου και μου είπε με χαμόγελο να τον ενημερώνω αν το παιδί ακούει κάτι για την  στο σχολείο. Στην αρχή δεν κατάλαβα, ωστόσο, ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα τις προθέσεις του και αποχώρησα» περιγράφει στη «Δημοκρατία».
Η αποκάλυψη για την ανεξέλεγκτη δράση των πρακτόρων της  στη χώρα μας έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του Συνδικάτου Παιδείας και Επιστήμης στη Γερμανία (GEW).
Στελέχη του υποστήριξαν ότι προξενεία της  στη Γερμανία ζητούν από δασκάλους και γονείς να παρακολουθούν την κριτική που ασκείται στα γερμανικά σχολεία κατά της τουρκικής κυβέρνησης και να τους ενημερώνουν σχετικά, καταλήγει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.