Ετικέτες

10.6.18

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ / Οι ΗΠΑ και η συμμαχία τους υποστηρίζουν τους τρομοκράτες - Η Αγγλία υποστήριξε τα Λευκά Κράνη που είναι παράρτημα της Αλ Κάιντα, της al-Nusra - ΒΙΝΤΕΟ


Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Mail της Βρετανίας και που δημοσιεύεται την Κυριακή το πρωί, ο πρόεδρος al-Assad ισχυρίστηκε ότι η υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Douma διοργανώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Είπε επίσης ότι υπήρξαν επικοινωνίες με διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη, αλλά σταμάτησε πρόσφατα επειδή δεν είναι σοβαροί.Τόνισε ότι η παρουσία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας στη Συρία είναι παράνομη και συνιστά εισβολή καθώς παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας ενώ της Ρωσίας και του Ιράν είναι νόμιμη γιατί έγινε μετά από πρόσκληση της Συρίας. Ο Πρόεδρος Assad επιβεβαίωσε ότι η Συρία είναι το κύριο μέρος που αγωνίζεται κατά της ISIS και ότι κάθε εκατοστό του εδάφους της Συρίας θα απελευθερωθεί.
Ισχυρίστηκε ότι η μόνη απόφαση για το τι συμβαίνει στη Συρία και τι πρόκειται να συμβεί είναι μια απόφαση της Συρίας και κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό.
»Η Βρετανία και η Γαλλία είναι πολιτικοί δορυφόροι των ΗΠΑ. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε δημοσίως τα Λευκά Κράνη που είναι παράρτημα της Αλ Κάιντα,της al-Nusra, σε διάφορες περιοχές της Συρίας. Αυτές οι χώρες διοχέτευσαν πολλά χρήματα και θεωρούμε ότι τα Λευκά Κράνη είναι ένα stunt από το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, ναι, σίγουρα, διοργανώθηκε από αυτές τις τρεις χώρες μαζί, και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει.Δεύτερον, είπαν ένα ψέμα. Δεν παρείχαν στη δική τους κοινή γνώμη – το βρετανικό κοινό – οποιαδήποτε στοιχεία. Αφού απελευθερώσαμε την al-Ghouta, όπου η εικαζόμενη επίθεση συνέβη, πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι, μερικοί από αυτούς ενάντιοι της συριακής κυβέρνησης, ρώτησαν τους ντόπιους για τη χημική επίθεση και εκείνοι είπαν ότι «δεν είδαμε καμιά χημική επίθεση, να συμβαίνει. « Ήταν ένα ψέμα, ειδικά αφού απελευθερώσαμε αυτόν τον τομέα, οι πληροφορίες μας επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση δεν έγινε. Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να αποδείξει με αποδεικτικά στοιχεία ότι η επίθεση συνέβη και τότε θα πρέπει να αποδείξουν ποιος είναι ο υπεύθυνος – φυσικά αυτό δεν συνέβη.Δεν υπήρξε επίθεση. Το βασικό θέμα είναι ότι πρέπει να υπονομεύσουν τη συριακή κυβέρνηση, καθώς έπρεπε να αλλάξουν και να ανατρέψουν τη συριακή κυβέρνηση … Συνεχίζουν να αποτυγχάνουν, εξακολουθούν να λένε ψέματα και συνεχίζουν να διεξάγουν έναν πόλεμο φθοράς ενάντια στην κυβέρνησή μας. Υπάρχουν μαχητές από όλο τον κόσμο που βοηθούν τους τζιχαντιστές. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε Βρετανούς μαχητές που είναι ζωντανοί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές, είναι νεκροί, ήρθαν εδώ για να πεθάνουν και να πάνε στον παράδεισο, αυτή είναι η ιδεολογία τους.
« ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια παλιά αποικιοκρατική πολιτική προς την περιοχή μας. » «Τα δυτικά καθεστώτα δεν δέχονται οποιαδήποτε χώρα ή προσωπικότητα με μια ανεξάρτητη ή διαφορετική άποψη.» «Η Δυτική Συμμαχία που διευθύνεται από τις ΗΠΑ έχει υποστηρίξει την ISIS στη Συρία.»
Ο Πρόεδρος Assad: Από την αρχή του πολέμου, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους δεν σταμάτησαν να απειλούν τη Συρία, δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και δεν σταμάτησαν να μας επιτίθενται άμεσα σε πολλές περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, προχωρούμε ενάντια στους τρομοκράτες και είπαμε ότι θα απελευθερώσουμε κάθε σπιθαμή της Συρίας .. Αυτή είναι η γη μας και αυτό είναι καθήκον μας. Δεν είναι πολιτική άποψη, είναι εθνικό καθήκον. Θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ανεξάρτητα από τη στρατιωτική ή πολιτική θέση των αντιπάλων μας.Πρόεδρος Assad: Αλλά πάντα έλεγα ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο μπορούμε να διευθετήσουμε αυτή τη σύγκρουση, δεν είναι πολύ περίπλοκο. Αυτό που το έκανε περίπλοκο είναι η εξωτερική παρέμβαση. Όσο περισσότερο προχωρούμε, τόσο περισσότερη υποστήριξη έχουν οι τρομοκράτες από τη Δύση. Κοιτάξτε, για παράδειγμα, ότι επρόκειτο να επιτύχουμε συμφιλίωση στο νότιο τμήμα της Συρίας μόλις πριν από δύο εβδομάδες, αλλά η Δύση παρενέβη και ζήτησε από τους τρομοκράτες να μην ακολουθήσουν αυτήν την πορεία για να παρατείνουν τη συριακή διαμάχη. Επομένως, πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο προχωρούμε πολιτικά και στρατιωτικά, τόσο περισσότερο η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, θα προσπαθήσουν να την παρατείνουν και να απομακρύνουν τη λύση για τους Σύριους. sana

www.dimpenews.com Εθνικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.