Ετικέτες

5.4.18

Εκοιμήθη ένας ευλογημένος Άνθρωπος του Θεού, η Ευμορφία

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Μόλις πριν από λίγο, πληροφορήθηκα, ότι εκοιμήθη η Ευμορφία, παλαιά νεωκόρος της Πανέμορφης εκκλησίας του Οσίου Δαβίδ, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η κηδεία της, θα τελεστεί σήμερα στης 5 το απόγευμα, στα κοιμητήρια της Αναστάσεως.

  Δεν ειμαι άξιος να πώ πολλά, για αυτήν την ευλογημένη γυναίκα, που τόσο πολυ αγάπησε, αφιερώθηκε και υπηρέτησε, τον μεγάλο τοπικό μας Άγιο, Όσιο Δαβίδ τον Αμυγδαλίτη. Το μόνο που ταπεινά θέλω να καταθέσω, ειναι ότι επρόκειτο για εναν σπουδαίο Άνθρωπο του Θεού, έναν άνθρωπο που κατάφερε να συγχωρέσει με όλη της την ψυχή, όλους όσους την πλήγωσαν, έναν άνθρωπο, που όσο και αν αδικήθηκε, εκείνη συνέχισε να αγαπά, έναν άνθρωπο που διατράνωσε στα πέρατα της οικουμένης, τα μεγάλα και εξαίσια θαύματα του Οσίου Δαβίδ.
  Την Ευμορφία, όσοι αξιωθήκαμε και την γνωρίσαμε, ποτέ δεν θα την ξεχάσουμε. Αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του Οσίου Δαβίδ. Είχε ταυτίσει κυριολεκτικά την ζωή της, με αυτήν του Μεγάλου Αγίου. Ζούσε και ανέπνεε για Εκείνον. Έκανε τα πάντα για να γεμίσει η Πανέμορφη Εκκλησία, με κόσμο, έκανε τα πάντα για να παραμείνει η Εκκλησία, τόσο όμορφη. Η Εκκλησία του Οσίου Δαβίδ ήταν το σπίτι της. Εκεί βαπτίστηκε, εκεί κρυβόταν στον πόλεμο, εκεί εργάστηκε πολλά χρόνια. Όλη της η ψυχή, ήταν δοσμένη στην διακονία του Αγίου.
  Αγαπημένη μου Ευμορφία σε αγαπάμε παρα πολύ, δεν θα σε ξεχάσουμε, σε ευγνωμονούμε για όλα όσα μας δίδαξες και μάλιστα για το πιό σπουδαίο, να αγαπάμε τον Χριστό και τους Αγίους του, ολοκληρωτικά, πιστά και με όλη μας την καρδιά. Η ευχή σου να μας ακολουθεί σε όλη μας την έν Χριστώ Ζωή. Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστη και αείμνηστη Ευμορφία.https://youtu.be/_zX9vmLha2w

                                   Με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη.
                                                   Άγις Μπεκιάρης
                                             τέκνο του Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.