Ετικέτες

1.11.19

Η ξεφτίλα μένει, η δικαιολογία χειρότερη της πράξης… κατά τα άλλα καταδίκες



Την απερίφραστη καταδίκη τους για την κίνηση 10 κοριτσιών να «παρελάσουν» στη Νέα Φιλαδέλφεια με κοροϊδευτικό βηματισμό που παραπέμπει στους Monty Python εξέφρασαν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, με κοινή τους δήλωση.

Στη δήλωσή τους, σημειώνουν ότι η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου «δεν αποτελεί μία απλή επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μία κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας».
Όπως αναφέρουν, το γεγονός ότι προπορεύεται η σημαία, καταδεικνύει την ιερότητα της παρέλασης, αλλά και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν τα πρόσωπα. Τονίζουν, δε, ότι κάθε μορφή διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρέλασης «αποτελεί διακωμώδηση και προσβολή της Ελληνικής μας Σημαίας, των ιερών μας συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων».
Τι συνέβη στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Βίντεο από την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 28η Οκτωβρίου εμφάνιζε μια ομάδα γυναικών να περπατά με κοροϊδευτικό βηματισμό που θυμίζει Monty Python. Τα κορίτσια φορούσαν ρούχα παρόμοια με αυτά των μαθητών που έκαναν παρέλαση. Το βίντεο δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα filadelfia-xalkidona.gr σημειώνοντας ότι οι γυναίκες δεν έχουν καμία σχέση με σχολεία της περιοχής.
Ακολούθησε σειρά αντιδράσεων, με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο να κάνει λόγο για «μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων» που χλεύασαν και προσέβαλαν τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40. Ανακοίνωση εξέδωσε και το Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας, επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν σχέση με το σχολείο.
Τι δήλωσαν οι 10
Οι 10, η κίνηση των οποίων να «παρελάσουν» στη Νέα Φιλαδέλφεια με κοροϊδευτικό βηματισμό που παραπέμπει στους Monty Python, εξήγησαν το σκεπτικό τους, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την κίνησή τους. Στο κείμενό τους – το οποίο υπογράφουν ως «10 “στρατιωτάκια” της υπο-κριτικής τέχνης» – ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι υπήρξαν για λίγο στρατιωτάκια, τα οποία «αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια».
Επεσήμαναν εξάλλου ότι ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία «είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει», εξηγώντας πως η κίνηση αυτή δεν μπορεί να μπει σε καλούπια. «Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό» πρόσθεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.