Ετικέτες

14.11.20

Υπέρ υγείας και θείας βοηθείας: Κυριακού ιερέως, Κλεάνθη, Ειρήνης και Σάββα (ασθενείς με κορωνοϊό)


Αδερφοί μου, με ενημέρωσαν πρόσφατα για κάποιους ασθενείς με κορωνοϊό. Ας προσευχηθούμε να ξεπεράσουν την ασθένεια το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αργά ή γρήγορα κι εμείς οι ίδιοι ή δικοί μας άνθρωποι ενδεχομένως θα βρεθούμε στη θέση τους. Ας μην αδιαφορήσουμε λοιπόν...

  • Κυριακός ιερέας (σε Μ.Ε.Θ.)
  • Κλεάνθης
  • Ειρήνη (καρκινοπαθής)
  • Σάββας (παιδί)

Σημείωση: Το ότι αρρώστησε και κάποιος ιερέας ή αρχιερέας ή ψάλτης δεν αποδεικνύει αυτόματα το ότι ο ιός μεταδίδεται εντός των ναών, πόσο μάλλον από τη θεία κοινωνία. Απεναντίας... πλέον οι ναοί είναι κλειστοί. Το προηγούμενο εξάμηνο θα έπρεπε να έχουν κολλήσει όλοι σχεδόν οι ιερείς και ψάλτες, αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε... Μην ξεχνάμε ότι και οι κληρικοί έχουν κάποιες κοινωνικές σχέσεις, και οι κληρικοί πάνε στο μάρκετ ή χρησιμοποιούν κάποιο Μ.Μ.Μ. οπότε έχουν κι αυτοί την ίδια πιθανότητα να κολλήσουν τον ιό όπως και όλοι μας. Το ότι το ποσοστό των ασθενούντων κληρικών είναι εξωφρενικά μικρό αποδεικνύει μάλιστα ότι υπάρχει και μια πρόσθετη προστασία σε σχέση με τους υπολοίπους. Το γιατί τώρα επέτρεψε ο Θεός να ασθενήσουν και κάποιοι κληρικοί δεν είναι δικό μας ζήτημα, αλλά δικό Του. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε το θέλημά Του. Και οι άπιστοι ή βλάσφημοι ας το σκεφτούν διπλά ή τριπλά προτού χρησιμοποιήσουν αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις για να πολεμήσουν την Εκκλησία και το Μυστήριο των Μυστηρίων.


1 σχόλιο:

  1. Ειμαι ο Βασιλειος στη λιστα σας απο τις29/10. Με τις ευχες σας ειμαι καλα,σας ευχαριστω πολυ. Παρακαλω μπορειτε να με αφαιρεσετε απο τη λιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.