Ετικέτες

28.1.21

Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο: “Ειδικές ομάδες του κράτους, κάνουν τις απαγωγές Κούρδων”

 




Σχόλιο: Σύντομα και στην Ελλάδα! 
Νεκραναστήθηκε το βαθύ τουρκικό κράτος – Άρχισαν πάλι οι απαγωγές, οι βασανισμοί και οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες
Βουλευτής του HDP, Gergerlioğlu: “Τα περιστατικά απαγωγής γίνονται από το κράτος, το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να διεξάγει έρευνα”Στην Τουρκία παρατηρούνται και πάλι απαγωγές πολιτών, όπως γινόταν μέχρι το 1999. Το τελευταίο παράδειγμα των περιπτώσεων απαγωγής, που άρχισαν να φαίνονται ξανά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Gökhan Güneş, ενώ πήγαινε στη δουλειά του, στο Başakşehir της Κωνσταντινούπολης, απήχθη και επιβιβάστηκε με τη βία σε ένα μαύρο όχημα. Έξι ημέρες μετά την απαγωγή του, αφέθηκε ελεύθερος με δεμένα τα μάτια σε δρόμο του Başakşehir, αφού όμως προηγούενως είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο με την απαγωγή του.

Ο απαχθείς δήλωσε ότι εκείνοι που τον απήγαγαν του είπαν ότι “Εμείς είμαστε εκείνοι που δεν γνωρίζει κανείς”, και ότι στη διάρκεια της κράτησής του του έκαναν βασανιστήρια με ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Gökhan Güneş είπε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του, εκτός από τα βασανιστήρια, δέχτηκε και απειλές για τη ζωή του, και αμέσως μετά προτάσεις να συνεργαστεί μαζί τους.

Ο Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, βουλευτής και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά την απαγωγή είπε τα εξής:

“Πολύ περίεργα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία. Οι άνθρωποι πέφτουν θύματα απαγωγών, βασανίζονται και αφήνονται κάπου. Οι αξιωματούχοι δεν κάνουν καμία δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα. Σχεδόν όλοι οι απαχθέντες δικάζονται στο 34ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο που ιδρύθηκε για μέλη της MİT στην Άγκυρα. Αυτές οι απαγωγές συνεχίζονται. Έχουν γίνει 32 απαγωγές μέχρι στιγμής. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι καθημερινά στις κουρδικές περιοχές οι άνθρωποι κρατούνται ανεπίσημα, απειλούνται και προσπαθούν να μετατραπούν σε πράκτορες.

Υπήρξαν 32 απαγωγές με αυτήν του Gökhan Güneş. Τους συλλαμβάνουν στα πολυσύχναστα μέρη της πόλης και τους απομακρύνουν. Με βάση το οπτικό υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας, βλέπουμε ότι τα άτομα που απήχθησαν μεταφέρονται κυρίως με μαύρο όχημα. Μετά ζητούμε από την Τροχαία να κάνει έρευνα για το θέμα, η οποία δεν κάνει τίποτα. Δεν διενεργούνται έρευνες στα αρχεία των καμερών και το κράτος εμποδίζει την όποια έρευνα για το θέμα.

Όμως αμέσως μετά γίνοντε νέες απαγωγές. , απαγορεύονται νέοι. Ο Hüseyin Galip Küçüközyiğit απήχθη στην Άγκυρα στις 29 Δεκεμβρίου. Έχει περάσει ένας μήνας, αλλά αυτό το άτομο δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται.

Ο Gökhan Güneş απήχθη στις 20 Ιανουαρίου. Για έξι ημέρες, οι φίλοι του συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Νομαρχία και διαμαρτύρονταν. Έκαναν επίσης αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα. Στο τέλος, είναι προφανές ότι κάποιος ενοχλήθηκε και ο Gökhan Güneş αφέθηκε ελεύθερος.

Εάν τέτοιες ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί και σε προηγούμενες υποθέσεις απαγωγής, δεν θα διαρκούσε τόσο πολύ ο χρόνος παράνομης κράτησης των απαχθέντων.

Δεδομένου ότι όλοι κοιτάζουν την ταυτότητα των ανθρώπων, η απαγωγή γίνεται με βάση με την ταυτότητα. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα απαγάγονται, όλοι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους κι όμως οι απαγωγές συνεχίζονται. Ο καθένας πρέπει να κάνει μια αυτοκριτική εδώ.

Εάν η αριστερή κοινότητα είχε ξεσηκωθεί όταν είχε απαχθεί ο Gökhan Güneş, εάν όταν είχε απαχθείο Hüseyin Galip Küçüközyiğit ξεσηκωνόταν η δεξιά, αν είχαν ξεσηκωθεί οι μαζικές οργανώσεις, τότε όσως έχουμε αποτέλεσμα, αλλιώς αυτές οι απαγωγές δεν θα τελειώσουν.

Ο Gökhan Güneş εμφανίστηκε με τα μάτια δεμένα. Έκανε τρομακτικές δηλώσεις στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βασανίστηκε μέρα και νύχτα.

Αυτά που συμβαίνουν είναι τα ίδια με προηγούμενες απαγωγές.

Μερικά από αυτά που είχαν απαχθεί προηγουμένως, εμφανίστηκαν περιέργως στην Ασφάλεια. Όσοι βασανίστηκαν και προσέφυγαν στα δικαστήρια, οι δίκες τους έγιναν κεκλεισμένων των θυρών.

Δώσαμε μια κοινοβουλευτική ερώτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν μπορέσαμε να λάβουμε απάντηση. Η Προεδρία της Βουλής, η Προεδρία και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν αποκρίνονται.

Οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι αν βρεθούν οι συγγενείς τους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι των οποίων οι συγγενείς αγνοούνται.

Ο Yusuf Bilge Tunç απήχθη πριν από 540 ημέρες και δεν υπάρχουν νέα του ακόμα.

Ποιος τα κάνει αυτά; Το κάνει η MIT, το κάνει τη μυστική αστυνομία, δεν είναι σαφές. Όμως όλοι αυτοί οι απχθέντες δικάζονται στο 34ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Αυτά τα δικαστήρια είναι τα δικαστήρια που έχουν συσταθεί για την αντιμετώπιση εγκλημάτων που σχετίζονται με τη MIT. Δεν υπάρχει έρευνα από πλευράς του κράτους σχετικά με αυτές τις απαγωγές. Σε ένα κράτος δικαίου, δεν πρέπει να υπάρχουν εγκλήματα, όπως είναι οι απαγωγές.

Η χώρα έχει οδηγηθεί σε πλήρη εκτροπή. Βλέπουμε μέλη που διορίζονται ακόμη και σε ανώτερα δικαστικά όργανα, κάτι που παραβιάζει το πνεύμα του συντάγματος. Η εκλογή του İrfan Fidan από το Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης στο Ανώτατο Δικαστήριο και από εκεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν μια πρακτική παραβίασε όλα τω ειωθότα. Όταν σε μια χώρα συμβαίνει αυτό, τότε θα έχουμε και απαγωγές ανθρώπων.

Αυτοί οι άνθρωποι απήχθησαν από μαφία ή από ληστές; Πρέπει να το ερευνήσει το Υπουργείο Εσωτερικών εαν οι απαγωγές γίνονται από ειδικές μονάδες του κράτους. Δυστυχώς, αυτά δεν διερευνώνται, παραμένουν στο σκοτάδι. “

Πηγή: ahval

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.