Ετικέτες

21.1.18

Ενημέρωση για τον Γιωργάκη - Το παιδί σώθηκε από θαύμα!

Το φιστίκι που "καρφώθηκε" στο βρόγχο του 3χρονου
Μετά τα ευχάριστα νέα για τα άλλα δύο παιδάκια (την Βρυαίνη και την Ιωάννα που ανάρρωσε πλήρως) ακολουθούν ευχάριστα νέα και για τον Γιωργάκη (, , ανάρτηση). Η αδερφή μας που μας ενημερώνει γράφει:

Ο Γιωργάκη εγχειρίσθηκε με επιτυχία την Παρασκευή και αφαιρέθηκε το κέλυφος του ξηρού καρπού που υπήρχε στο πνεύμονά του.

Παραμένει στην εντατική  με καλό κορεσμό οξυγόνου και 50% αναπνευστική υποστήριξη. Οι γιατροί θα τον αποσυνδέσουν από το μηχάνημα υποστήριξης όταν αυτή μειωθεί στο 35%.

Με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού μας ο Γιώργος θα βγει σύντομα νικητής και θα επιστρέψει στην οικογένειά του.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την αγάπη με την οποία η προσευχή σας περιέβαλε αυτό το παιδί και ευχόμαστε για όλα τα παιδιά και τους αδερφούς μας να τους ελεήσει ο Κύριος μας.

ΥΓ1: Επισυνάπτω την δημοσίευση της περίπτωσης του Γιωργάκη στον τοπικό τύπο που φαίνεται ότι το παιδί γλίτωσε κυριολεκτικά από θαύμα:


Από θαύμα σώθηκε 3χρονο αγόρι που κινδύνευσε από… φιστίκι!


Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τελευταία ενημέρωση: 
Έναν εφιάλτη που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή έζησε 3χρονο αγόρι στο Ηράκλειο το οποίο από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να αγωνίζεται για τη ζωή του και να μπαίνει στην αίθουσα του χειρουργείου.
Όλα ξεκίνησαν όταν το παιδί άρχισε να εκδηλώνει βήχα και πυρετό και κανείς δεν φανταζόταν ότι η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο επειδή κατάπιε τσόφλι από φιστίκι Αιγίνης καταλήγοντας να σφηνωθεί στους βρόγχους, που βρίσκονται λίγο πριν τους πνεύμονες!
Χάρη στην έγκαιρη όμως παρέμβαση των γιατρών και την τιτάνια προσπάθειά τους το 3χρονο σώθηκε και οι γονείς του θα θυμούνται για πολλοί καιρό την περιπέτεια στην οποία μπήκε ο μικρός.
Όλα ξεκίνησαν όταν αρχικά οι γονείς του έσπευσαν στο ΠΑΓΝΗ καθώς το παιδί τους εκδήλωσε βήχα, πυρετό και βαρύ κρυολόγημα όπως αρχικά πίστευαν, ωστόσο στο ΤΕΠ ουσιαστικά οι γιατροί κλήθηκαν να λύσουν  έναν «γρίφο».
Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr o διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ.Βελεγράκης «το παιδί υπεβλήθη σε βροχγοσκόπηση στο χειρουργείο. Εκεί εντοπίστηκε το ξένο σώμα (τσόφλι φιστικιού) αλλά το παιδί δεν είχε εφεδρείες και έπεφτε ο κορεσμός, οπότε διασωληνώθηκε καθώς δεν μπόρεσε να γίνει διαδικασία αφαίρεσης του ξένου σώματος».
Το φιστίκι που "καρφώθηκε" στο βρόγχο του 3χρονου


Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του
Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος για το 3χρονο καθώς το ξένο σώμα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και ταυτόχρονα συνυπήρχε η λοίμωξη αναπνευστικού.  Το αγοράκι διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική όπου έλαβε αγωγή για να υποχωρήσει η λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού και να βελτιωθούν οι δείκτες αναπνοής. Οι γονείς έζησαν στιγμές αγωνίας παρακολουθώντας την υγεία του παιδιού τους που «πάλευε» μια εβδομάδα στην εντατική και σταδιακά με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών, βελτιώθηκαν οι δείκτες αναπνοής και βγήκε από την εντατική.
Η σωτήρια επέμβαση έγινε με την συντονισμένη προσπάθεια γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.


«Σφήνωσε» στο βρόγχο
Όπως τονίζει ο κ.Βελεγράκης «σε συνεργασία με τους αναισθησιολόγους και τους ανθρώπους της εντατικής Παίδων το παιδί εισήχθη σήμερα στο χειρουργείο και κατάφεραν να του αφαιρέσουν το ξένο σώμα. Όπως αποδείχθηκε το παιδί έτρωγε όταν το τσόφλι του φυστικιού -αρκετό μεγάλο για ένα μικρό παιδί- μεταφέρθηκε στην τραχεία και «σφήνωσε» στο δεξιό κύριο βρόγχο από όπου και αφαιρέθηκε».


Κίνδυνος- θάνατος οι ξηροί καρποί
Οι γιατροί με αφορμή το περιστατικό προειδοποιούν και υπενθυμίζουν ότι οι ξηροί καρποί είναι όχι μόνο απαγορευτικοί στην παιδική ηλικία, αλλά και πρέπει να μένουν μακριά από κάθε σπίτι στο οποίο ζουν βρέφη και νήπια, καθώς μια στιγμή απροσεξίας είναι αρκετή για να γίνει το κακό.
Σύμφωνα με τον κ.Βελεγράκη «όταν ξεκίνησα να κάνω βρογχοσκοπήσεις το 1990, 4 παιδιά είχαν ήδη χαθεί καθώς μέχρι τότε απαιτείτο η μεταφορά στην Αθήνα για να γίνει βρογχοσκόπηση, οπότε χανόταν αρκετός χρόνος.  Τότε η Κρήτη ήταν η πρώτη περιφέρεια της Ευρώπης στα κρούσματα και τις επιπτώσεις εισρόφησης ξένων σωμάτων. Σταδιακά από τις δύο τουλάχιστον βρογχοσκοπήσεις τη βδομάδα, φτάσαμε στη μία περίπου το μήνα. Ωστόσο ακόμα στα σπίτια των Κρητικών έχουμε την κακή συνήθεια να έχουμε σε κοινή θέα τη ρακή με τους ξηρούς καρπούς…».
ΡεπορτάζΦιλία Σαριδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.