Ετικέτες

8.2.18

Τιμητική εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο Μουσικής (ΦΩΤΟ) - (με λίγες προσθήκες)

megaro mousikis 10


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Λιτή εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την επέτειο δέκα χρόνων από την εκλογή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Να αναφερθεί ότι τον Αρχιεπίσκοπο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (παρούσα και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο υιός της κ. Κων/νος Μπακογιάννης, ο κ. Πολύδωρας, η κ. Μπενάκη κ.α.), ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νικ. Μιχαλολιάκος (μετά της συζύγου του και τους κ. Παναγιώταρο και κ. Παππά), πολλοί διατελέσαντες Πρόεδροι του ελληνικού κοινοβουλίου, πλήθος βουλευτών και κληρικών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ύμνοι από την βυζαντινή σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και της παιδικής συμφωνικής ορχήστρας που τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε: "Αγάπα τον πλησίον σου! Αυτό είναι το νόημα της ζωής που ακολουθώ πενήντα χρόνια". 

Σημείωση Ε.Ν.: για την ακρίβεια τόνισε την πρώτη και μεγάλη εντολή:

«...γαπήσεις Κύριον τν Θεόν σου ν λ τ καρδί σου κα ν λ τ ψυχ σου κα ν λ τ διανοί σου. ατη στ πρώτη κα μεγάλη ντολή. δευτέρα δ μοία ατ· γαπήσεις τν πλησίον σου ς σεαυτόν. ν ταύταις τας δυσν ντολας λος  νόμος κα ο προφται κρέμανται.» (Ματθ.κβ΄, 37-40) 


"Όλα αυτά που κάναμε τα δέκα χρόνια δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τους συνεργάτες μου, και τους χιλιάδες ανθρώπους που βοήθησαν στο έργο. Θέλω να τιμήσουμε όλοι μας, όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που εργάζονται αμισθί στις κουζίνες των ενοριών, στα ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία" πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε με το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι εργάζονται αμισθί κοντά του τα τελευταία δέκα χρόνια.

megaro mousikis 1
megaro mousikis 1
megaro mousikis 1
megaro mousikis 1
megaro mousikis 1
megaro mousikis 1
megaro mousikis 1
megaro mousikis 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.