Ετικέτες

7.10.20

Πόλεμος... για τα εμβόλια της γρίπης!

 

Οι διάνοιες που μας διοικούν βιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα να βγάλουν τα παπαγαλάκια τους να λένε στον κόσμο ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει εφέτος να εμβολιαστούμε κατά της γρίπης! Κι αυτό ενώ ήξεραν ότι δεν θα παραγγείλουν εμβόλια για όλους, αλλά μόνο για μέρος του πληθυσμού... Ποιο είναι το αποτέλεσμα; 

Στα φαρμακεία υπάρχει ήδη μεγάλη λίστα αναμονής... Για την πρώτη παρτίδα σε μόλις ένα φαρμακείο που πήγα η λίστα ξεπερνά τα 100 εμβόλια. 

Φανταστείτε ότι η φαρμακοποιός μου είπε ότι ενώ οι συνταγές λήγουν σε 2 εβδομάδες (π.χ. αν την εκτελέσει κάποιος σήμερα 7/10 θα λήξει κανονικά στις 20/10) δόθηκε οδηγία από το υπουργείο υγείας (υποθέτω) να παρατείνεται η λήξη της συνταγής για ΔΥΟ μήνες μετά δηλ. μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου η συνταγή θα ισχύει!

Και φυσικά ο κόσμος δεν πληρώνει πλέον μόνο για το εμβόλιο, αλλά και τον γιατρό για να του γράψει τη συνταγή... (είναι υποχρεωτική η συνταγή!). Οι γιατροί μάλιστα έχουν οδηγίες να κάνουν με προσοχή την επιλογή των υποψηφίων για εμβολιασμό, αλλά με πληρωμή όλα αλλάζουν υποθέτω...

Και να συνειδητοποιήσουμε  ότι οι ίδιοι άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει ότι όταν θα βγει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό (καλά επόμενα Χριστούγεννα, λέμε τώρα...), θα είναι υποχρεωτικό για όλους... (εδώ γελάμε ή κλαίμε;) 

Οι μόνοι κερδισμένοι τελικά από αυτή την ιστορία είναι οι αρνητές εμβολιασμού, καθώς έτσι όπως φαίνεται κανένας ΔΕΝ θα τους αναγκάσει τουλάχιστον για εφέτος να εμβολιαστούν αυτοί και οι δικοί τους, αφού η ζήτηση εμβολίων είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δυνατότητα διάθεσης.

Κατά τα άλλα ας τους εμπιστευόμαστε τους άρχοντες... Νομίζω ότι τόσα χρόνια στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας έχουν αποδείξει ότι είναι "άξιοι" εμπιστοσύνης. 

Για να διαβάσουμε τί έγραφε ο Προφητάναξ Δαβίδ πριν από τρεις χιλιετίες...

δηλαδή:

"Μη στηρίζετε την πεποίθηση και την ελπίδα σας στους άρχοντες, στους υιούς των θνητών ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν πάντοτε τη δύναμη να σας σώσουν."

Υ.Γ.: Αν δεν διαβάζεις το ψαλτήρι (δηλαδή το διδακτικό βιβλίο "Ψαλμοί" της Παλαιάς Διαθήκης που περιέχει 150 ψαλμούς πολλοί από τους οποίους γράφηκαν από τον Δαβίδ), άρχισε να το κάνεις. Δεν είναι τυχαίο που σε μεγάλο μέρος των ακολουθιών (εσπερινός, μεσονυκτικό, όρθρος, ώρες, απόδειπνο) και της θείας λειτουργίας οι Πατέρες της Εκκλησίας επέλεξαν να διαβάζονται ή να ψέλνονται ψαλμοί του Δαβίδ (ολόκληροι ή επιλογή στίχων). Βάλε το ψαλτήρι στην καθημερινότητά σου, βάλε την Αγία Γραφή στη ζωή σου (Καινή και Παλαιά Διαθήκη). Και μην μου πεις ότι δεν έχεις χρόνο... διότι για τα σκουπίδια της τηλεόρασης, του τύπου και του διαδικτύου αφιερώνεις σημαντικό μέρος της ημέρας σου...

Δες και την πρότασή μας, ίσως σε ενδιαφέρει (κλικ ΕΔΩ)

Γεώργιος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.