Ετικέτες

13.10.21

Ο μύθος της Παλαιολιθικής εποχής

Φανταστική αναπαράσταση του υποτιθέμενου προγόνου μας, Homo Habilis.


Οι επιστήμονες έχουν χωρίσει το πρώιμο παρελθόν του ανθρώπου σε δύο βασικές εποχές, την Παλαιολιθική και την Νεολιθική, που έχουν σχέση με τον τρόπο που ο άνθρωπος αποκτά την τροφή του. Κυνηγός και τροφοσυλλέκτης στην Παλαιολιθική εποχή, ενώ στην Νεολιθική γεωργός και κτηνοτρόφος.

Οι ονομασίες έχουν δοθεί σε σχέση με τα εργαλεία που κατασκευάζει ο άνθρωπος. Επειδή το βασικό υλικό, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, είναι η πέτρα, ο λίθος, ονομάστηκε εποχή του Λίθου, με την πρώτη περίοδο, την Παλαιολιθική, να έχει τεράστια χρονική διάρκεια (εκατομμύρια χρόνια). Στο τέλος της Παλαιολιθικής, γύρω στο 10.000 π.Χ. αρχίζει η Νεολιθική περίοδος, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι επιστήμονες διακρίνουν και μια ενδιάμεση χρονική φάση, που την ονομάζουν Μεσολιθική.

Η κατεχόμενη επιστήμη έπλασε τον μύθο της Παλαιολιθικής εποχής, για να πείσει τους ανθρώπους ότι η Αγία Γραφή διδάσκει ψέματα. Επιπλέον, με την τεράστια χρονική διάρκεια της Παλαιολιθικής εποχής ικανοποιήθηκε και η αποκρυφιστική θεωρία της μετενσάρκωσης (gilgul), στην οποία πιστεύουν οι Σιωνιστές [1]
([1] Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα Παλαιολιθικής εποχής και δαρβινικής θεωρίας μπορεί να δει κανείς στο βιβλίο μας με τίτλο «Ο μασονικός μύθος του δαρβινισμού».)


Οι θεωρίες αυτές υπήρχαν αιώνες πριν, μέσα στις παρανοϊκές αντιλήψεις της σουμεριακής θρησκείας, μέχρι που έγιναν κτήμα του εβραϊκού Γνωστικισμού, που εξελίχθηκε στον Καμπαλισμό, και ο Καμπαλισμός με την σειρά του διοχετεύτηκε στις μασονικές στοές στις αρχές του 18ου αιώνα, ενώ τον 19ο αιώνα ο διάσημος Άγγλος Κάρολος Δαρβίνος μετέφερε αυτές τις θεωρίες από την αγγλική μασονία στον χώρο της επιστήμης.

Συνοπτικά παραθέτουμε τί αναφέρει το σιωνιστικό παραμύθι:

Πριν από σχεδόν 2,5 εκατομμύρια χρόνια κάποιοι πίθηκοι στην κεντρική Αφρική άρχισαν να αποκτούν εξυπνάδα, σοφία. Κατέβηκαν από τα δέντρα, άρχισαν να περπατούν όρθιοι και να φτιάχνουν πέτρινα εργαλεία. Αυτοί οι πίθηκοι ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι από την κατεχόμενη επιστήμη.

Κάποια στιγμή, αυτοί οι πιθηκάνθρωποι αποφάσισαν να φύγουν από την κεντρική Αφρική (Out of Africa) και περπατώντας εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την γη. Πριν από 700.000 χρόνια ανακάλυψαν και την χρήση της φωτιάς, ενώ πριν από 200.000 χρόνια εξελίχθηκαν στον σύγχρονο άνθρωπο (Ηοmo Sapiens). Για όλη αυτήν την περίοδο ζούσαν οι πιθηκάνθρωποι ως κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες.

Χάρτης της Μεσοποταμίας. Το πράσινο χρώμα δείχνει την Εύφορη Ημισέληνο.


Και ξαφνικά, γύρω στο 10.000 π.Χ., οι εξελιγμένοι πλέον άνθρωποι στην Εύφορη Ημισέληνο άρχισαν να ασχολούνται με την γεωργία και έπειτα με την κτηνοτροφία, εγκαταλείποντας τα σπήλαια και δημιουργώντας μόνιμους οικισμούς. Ο όρος Εύφορη Ημισέληνος (Fertile Crescent) δηλώνει το μισοφέγγαρο που σχηματίζεται στον χάρτη της Μέσης Ανατολής, από την Παλαιστίνη ως τα σύνορα Ανατολίας (Τουρκίας), Μεσοποταμίας (Ιράκ) και Περσίας (Ιράν).

Ασφαλώς, αυτή η κωμική ιστορία δεν μπορεί να απαντήσει σε απλά ερωτήματα, όπως γιατί και πώς άρχισαν να στέκονται όρθιοι οι Αυστραλοπίθηκοι, γιατί έφυγαν από την Αφρική και εξαπλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη και πολλά άλλα. Αλλά το βασικότερο όλων είναι ότι τα διδάσκουν χωρίς να έχουν αποδείξεις. Και οι αποδείξεις σχετίζονται άρρηκτα με τις χρονολογήσεις, οι οποίες αν δεν ισχύουν, μετατρέπουν την όλη θεωρία σε συντρίμμια.

Ασφαλώς, θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο λανθασμένες οι χρονολογήσεις των φυσικών; Η απάντηση είναι η εξής: η Αρχαιομετρία, ο κλάδος της Φυσικής που ερευνά την ηλικία των αρχαίων αντικειμένων, πράγματι μπορεί να σφάλει και να δώσει εξωπραγματικά νούμερα.

Οι μετρήσεις λένε ότι το αρχαιότερο οστό σύγχρονου ανθρώπου (Ηοmο Sapiens) χρονολογείται πριν από 200.000 χρόνια. Υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η πρώτη είναι να είναι λανθασμένη η μέτρηση. Η δεύτερη είναι να πειραγμένη, δηλαδή να υποχρεώθηκαν οι φυσικοί να δώσουν έναν αριθμό, που να εξυπηρετεί το σύστημα! Και η τρίτη εκδοχή είναι να είναι σωστή.

Αν οι χρονολογήσεις είναι σωστές, τότε αυτό θα σήμαινε ότι υπήρχαν ανθρωπόμορφα ζώα, τα οποία ήταν σωματικά όπως οι άνθρωποι, αλλά δεν ήταν πνευματικά άνθρωποι, δηλαδή ο Θεός δεν τούς είχε δώσει ακόμη ψυχή. Αυτό ισχυρίζονται οι οπαδοί της εξελικτικής δημιουργίας, που προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε Χριστιανισμό και Σιωνισμό.

Ωστόσο, η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη. Ο άνθρωπος δεν πλάστηκε ούτε 200.000 χρόνια πριν ούτε 2.000.000, αλλά το 5508 π.Χ. Και αυτό το υπολόγισαν οι Πατέρες της Εκκλησίας[2], με βάση τις πληροφορίες που μας δίνει η Παλαιά Διαθήκη, σχετικά με το πότε γεννήθηκε ο κάθε πρόγονος του Μεσσία.

([2] Αρκετοί Πατέρες της Εκκλησίας μας ασχολήθηκαν με τις χρονολογήσεις που μας δίνει το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, η Γένεσις. Υπολόγισαν σωστά ότι ανάμεσα στη δημιουργία του Αδάμ και τη γέννηση του Χριστού μεσολάβησαν περίπου 5500 χρόνια. Τελικά προσδιορίστηκε με ακρίβεια το έτος 5508 π.Χ. Ο Θεόφιλος Αντιοχείας γράφει γύρω στο 180 μ.Χ. (Πρὸς Αὐτόλυκον Γ΄28): «Ὁμοῦ ἀπὸ κτίσεως κόσμου συνάγονται τὰ πάντα έτη ֥εχϟε΄ καὶ οι ἐπιτρέχοντες μῆνες καὶ ἡμέραι.». Δηλαδή από τη δημιουργία ως την εποχή του (180 μ.Χ.) 5695 χρόνια. Αντίστοιχα, ὁ Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης γράφει γύρω στο 230 μ.Χ. (Χρονικά 700): «fiunt igitur (omnes anni ab Adam) usque in hu(nc diem anni VDCCXXXVIII)». Δηλαδή από Αδάμ ως την εποχή του (230 μ.Χ.) 5738 χρόνια.)

Από το βιβλίο του ιστορικού-αρχαιολόγου Διοδώρου Ράμμου: Ορθοδοξία και Αρχαιολογία, σελ. 17-19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.