Ετικέτες

18.7.13

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

Κι όμως έχουμε κατασκευάσει τέτοια όπλα...


Η φωτογραφία δείχνει την έκρηξη της ισχυρότερης βόμβας υδρογόνου, της "Tsar Bomba" 100Mt (100 μεγατόνων), στο κέντρο της Αθήνας (να σημειώσω ότι έχει ισχύ 7000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα!). 

Στην κίτρινη ζώνη (ακτίνας 3km) τα πάντα φλέγονται. Στην πράσινη ζώνη - ζώνη ακτινοβολίας (ακτίνας 7,5km) η θνησιμότητα κυμαίνεται μεταξύ 50% και 90%, ενώ όσοι επιβιώσουν θα πεθάνουν εντός ωρών ή το πολύ μερικών εβδομάδων. Στην κόκκινη ζώνη (ακτίνας 12,5km) φθάνει ισχυρό κύμα αέρα και καταστρέφει τα περισσότερα κτίρια και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Στην γκρι ζώνη (ακτίνας 33km) η έκρηξη είναι αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα κτίρια, αλλά και πολλές ανθρώπινες απώλειες (μιλάμε για ολόκληρη την Αττική!). Η πορτοκαλί ζώνη (ακτίνας 77km) είναι η ζώνη θερμικής ακτινοβολίας (φθάνει μέχρι την Βόρεια Πελοπόννησο και καλύπτει την μισή Εύβοια...). Σε αυτή την ζώνη οι άνθρωποι παθαίνουν εγκαύματα 3ου βαθμού, ενώ εύφλεκτα υλικά αναφλέγονται... 
Στις 16 Ιουλίου του 1945, εξερράγη η πρώτη ατομική βόμβα στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, αλλάζοντας τον κόσμο μια για πάντα: μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, περισσότερα από 17.000 πυρηνικά όπλα βρίσκονται διεσπαρμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Στα 68 χρόνια που μεσολάβησαν από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι πληθυσμοί που έχουν δει τι σημαίνει να λαμβάνει χώρα μία πραγματική πυρηνική επίθεση.
Ένας νέος ιστότοπος όμως έρχεται να δώσει μία... μικρή γεύση ενός τέτοιου ενδεχόμενου συμβάντος, καθώς επιτρέπει στον επισκέπτη να δει τις επιπτώσεις που θα είχε μία πυρηνική έκρηξη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Για να «παίξετε» με το χάρτη, πατήστε εδώ: http://nuclearsecrecy.com/nukemap/classic/
Δείτε και ένα βίντεο. Η εικόνα τα λέει όλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.