Ετικέτες

22.8.13

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

O George Yoshitake, ένας 82-χρόνος πλέον φωτογράφος και είναι ένας από τους τελευταίους επιζώντες, μιας ομάδας που η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρούσε κρυμμένο μυστικό για δεκαετίες.



Η ιστορία τους ήρθε στο φως το 1997, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει τα έγγραφα στη δημοσιότητα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός πραγματικού τμήματος του Hollywood που ήταν αφιερωμένο στην φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση περισσότερων από 200 μυστικές πυρηνικές δοκιμές που έκανε ο Στρατός και πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1946 και 1962.


Από αυτούς τους άντρες μόνο λίγοι επέζησαν. Πολλοί από αυτούς πέθαναν από καρκίνο, ως αποτέλεσμα, κατά πάσα πιθανότητα, από την ισχυρή ακτινοβολία σε εκείνους που δεν είχαν την απαραίτητη προστασία.

Η ομάδα διακινδύνευσε τη ζωή της όπως υπενθυμίζεται στους The New York Times , για να βιντεοσκοπήσει περίπου 650 ταινίες που έγιναν με εκρήξεις στην έρημο της Νεβάδα και τον Ειρηνικό Ωκεανό, για να αποκτήσουν υλικό που θα χρησιμοποιούνταν από τους επιστήμονες για την απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με το αποτέλεσμα των εκρήξεων και την ικανότητά τους για καταστροφή.
Η μανία για την πυρηνική δοκιμή όλων των τύπων (εδάφους, αέρα) τους οδήγησε να ανατινάξουν ολόκληρα χωριά, με Κούκλες, αυτοκίνητα, ζέπελιν και μερικές φορές με ζωντανά ζώα.
Ο Yoshitake, για παράδειγμα, ομολογεί ότι δοκιμές έγιναν και σε χοίρους, των οποίων το δέρμα έχει κάποια ομοιότητα με το ανθρώπινο.
Σχετικά με αυτή την μελέτη έχουν γράψει ένα βιβλίο ("Πώς να Φωτογραφήσετε μια ατομική βόμβα") και έχουν γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ.
Πολλοί ειδικοί εξακολουθούν να εργάζονται για τη συλλογή και την αποκατάσταση των βίντεο.
Αυτά τα βίντεο είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της τρέλας που έζησε η ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.
Θα σας θυμίσω ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες πυρηνικά όπλα σε όλη την υδρόγειο και ας ευχηθούμε ότι όλα αυτά θα μείνουν μια μακρινή κακή ανάμνηση.
Μερικά δείγματα από το υλικό που κινηματογραφήθηκε για λογαριασμό αυτών των μυστικών μελετών μπορείτε να δείτε παρακάτω:






Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/08/george-yoshitake.html#ixzz2chneek7z
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.