Ετικέτες

8.9.13

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ;


Προσωπικά ποτέ δεν είχα μπει στη διαδικασία να παρακολουθήσω αναλυτικά τα επιχειρήματα αυτών που πιστεύουν ότι δεν πήγαμε στη Σελήνη, διότι ούτως ή άλλως το θεωρούσα αρκετά απίθανο να τα είχαμε καταφέρει το 1969 (με την τότε γνωστή τεχνολογία)... Τα καλύτερα επιχειρήματα για μένα είναι:


1. Με την τεχνολογία της εποχής πώς κατάφεραν με ασφάλεια να προσσεληνωθούν και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να επιστρέψουν; Όποιος έχει δει ομοίωμα της σεληνακάτου από κοντά καταλαβαίνει τι εννοώ...

2. Πώς οι αστροναύτες επιβίωσαν κατά τη διέλευσή τους από τις ραδιενεργές ζώνες Van-Allen που περιβάλλουν τη Γη;

3. (και καλύτερο) Γιατί με την σημερινή σαφώς πιο εξελιγμένη τεχνολογία δεν κάνουμε έστω και ένα "επετειακό" ταξιδάκι? 40+ χρόνια έχουν περάσει  από την τελευταία προσσελήνωση... "Γιατί κύριε?"

Στο παρακάτω ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε πολλά πρόσθετα επιχειρήματα και το καλύτερο είναι ο τύπος που προσπαθεί να υπερασπιστεί τη NASA με γενικολογίες και αόριστες απαντήσεις. Αξίζει να αφιερώσετε 45 λεπτά για να το δείτε:


Βέβαια, όσο κανείς ψάχνει στο διαδίκτυο θα βρει και καλύτερες απαντήσεις υπέρ της NASA, όπως  π.χ. αυτή εδώ (το βίντεο είναι στα αγγλικά): https://www.youtube.com/watch?v=sGXTF6bs1IU (με πολύ καλή ανταπάντηση το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=-3zhZqiSe5c)

Οι υποστηρικτές της NASA απαντούν σε ένα μέρος των επιχειρημάτων των "συνωμοσιολόγων" και το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι η NASA δεν είχε τότε την δυνατότητα να οργανώσει μια τόσο καλή απάτη και σε τόσο μεγάλη κλίμακα μιας και δεν υπήρχε η απαραίτητη ηλεκτρονική τεχνολογία... Τότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς διέθετε την αντίστοιχη ηλεκτρονική τεχνολογία και άλλη πρόσθετη τεχνογνωσία για να φέρει σε πέρας ένα τόσο σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα όπως αυτό της επιτυχούς προσγείωσης σε ένα άλλο ουράνιο σώμα και μάλιστα με 100% επιτυχία από την πρώτη φορά... το οποίο επαναλήφθηκε άλλες 5 φορές (με εξαίρεση το Apollo 13 που ποτέ όμως δεν είχε την ευκαιρία να προσπαθήσει να προσσεληνωθεί...)

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.