Ετικέτες

10.11.13

Παγίδα για παιδόφιλους

600x413xsweetie.jpg.pagespeed.ic.-m4gbwC9o0

Aυτή είναι η Sweetie, το 10 χρονο ψηφιακό κορίτσι με τα φιλλιπινέζικα χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκε από Ολλανδούς  ερευνητές με στόχο την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας.


Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα ερευνητών ήθελε να “τσιμπήσει” ενήλικες χρήστες που ερωτοτροπούσαν με μικρά παιδιά στο διαδίκτυο ήταν ο εξής: Η ψηφιακή περσόνα εμφανιζόταν και δελέαζε τους χρήστες να της δώσουν το Skype τους ώστε μέσω κάμερας να ερωτοτροπήσουν μαζί της. Η ομάδα , που βρίσκονταν πίσω από αυτό το πείραμα, κατέγραφε τα πάντα και έψαχνε τα στοιχεία των χρηστών τα οποία στη συνέχεια τα ταυτοποιούσε και τα παρέδιδε στην Ιντερπόλ.

20.000 χρήστες από 71 χώρες “τσίμπησαν” στο δόλωμα και από αυτούς οι 1.000 ταυτοποιήθηκαν
Ο μεγαλύτερος αριθμός υπόπτων καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες.

«Σε 10 εβδομάδες, παρακολουθήσαμε 1.000 άνδρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν τη Sweetie να εκτελέσει σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα,” δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών και συνέχισε: “Οι ερευνητές είχαν χρησιμοποιήσει έμμεσες αποδείξεις, όπως λαβές στο Skype και προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, για τον εντοπισμό υπόπτων”.

Δείτε το βίντεο που σοκάρει… (mikroimegaloi.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.