Ετικέτες

25.1.14

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΑΣΚΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

-Διαθέτουν ζωηρά χρώματα,είναι εντυπωσιακά κι έχουν έντονη δράση και πλοκή.Στα παιδιά αρέσει η περιπέτεια και όχι η στατικότητα.
-Τα κόμικς έχουν το στοιχείο του χιούμορ σε μεγάλο βαθμό και.........



στα παιδιά αρέσει να αστειεύονται
Είναι εύληπτα και σε απλή γλώσσα γραμμένα κι αυτό δεν τα κουράζει.
-Προβάλλουν ήρωες όπως το δυνατό,το ευφυέστερο,τον καλύτερο και τα παιδιά γοητεύονται,γιατί είναι σε ηλικία που χρειάζονται ήρωες για να τα εμπνεύσουν και έχουν ανάγκη από πρότυπα.(Εδώ είναι και ο ρόλος της οικογένειας,και το πρότυπο της μητέρας και του πατέρα).
-Τα κόμικς διαθέτουν την εικόνα,η δύναμη της οποίας είναι τεράστια(συγκριτικά πάντα με ένα βιβλίο).
-Η κατάσταση που συνήθως επικρατεί στην οικογένεια σήμερα ευνοεί τη μαζική στροφή των παιδιών προς τα κόμικς στον ελεύθερο χρόνο τους.Συγκεκριμένα,λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων κοινωνικών ρόλων και των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν οι γονείς από τη μια πλευρά και λόγω των φορτωμένων ωραρίων των παιδιών από την άλλη,δεν υπάρχει χρόνος ιδιαίτερα στους
 γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους όταν εκείνα έχουν χρόνο και βρίσκονται στο σπίτι,οπότε μια βιντεοκασέτα ένα ντιβιντί η ένα εικονογραφημένο κόμικς γίνετε αμέσως η λύση (και δυστυχώς και παιδαγωγός) .Φανταστείτε να αφήναμε την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας,που γίνετε, στις πολυεθνικές, των Μ.Μ.Ε.
-Το σχολείο από την άλλη έχει σήμερα υπερπιέσει τα παιδιά με πολλές απαιτήσεις,με διογκωμένη κατ΄οίκον εργασία ,οπότε το παιδί αποστρέφεται την ίδια τη γνώση,το διάβασμα,τα εξωσχολικά βιβλία και στόν ελεύθερο χρόνο του βρίσκει διαφυγή στα κόμικς,και όχι μόνο.(Βλέπουμε πως τέλεια δουλεύει το υπόγειο σύστημα!!!!!!!!)
-Τέλος,στις σημερινές μεγαλουπόλεις ειδικότερα,τα παιδιά δεν έχουν πάντα το ζωτικό χρόνο για να εκφραστούν και να παίξουν.Μέσα στην ανωνυμία της μεγαλούπολης χάνεται η έννοια της γειτονιάς και τα παιδιά δεν παίζουν στο δρόμο η στο πάρκο με τα συνομήλικά τους. Καταφεύγουν συχνότατα λοιπόν και πάλι στα κόμικς στον ελεύθερο χρόνο τους που συχνά πυκνά αποξενώνονται μεταξύ τους, δεν αναπτύσσουν το διάλογο δεν εμπλουτίζουν την γνώση τους από τις κοινωνικές σχέσεις απαραίτητο συστατικό για την συναισθηματική τους ευστάθεια (όπως και της οικογενείας)και κατά κάποιο τρόπο μπορεί να αυτοπεριθωριοποιηθούν και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.-

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα... και μέσω αυτών και γενικότερη του "διαβολοκουτιού" προσαρμόζουν και εμάς αλλά κυρίως τη νέα γενιά στη νέα τάξη πραγμάτων και στον ερχομό του "www".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καταπληκτικό είναι πως αντί η προοδευτικότητα η εξέλιξη να βελτιώσει την ζωή μας δυστυχώς είναι στα χέρια κάποιων που κάνουν ακριβώς τα αντίθετα!!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.