Ετικέτες

26.2.14

Πρόβα πολέμου από την Ρωσία!

1
"Πρόβα πολέμου" από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις:Αυτή την στιγμή μια τεράστια πολεμική μηχανή στην δυτική και κεντρική Ρωσία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, μετά από αιφνιδιαστική διακλαδική άσκηση που διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν,όπως μετέδωσα το πρακτορείο ΙTAR-TASS.Περίπου 250.000 προσωπικό 1500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση. 

Συγκεκριμένα συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ. Επίσης συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της ναυτικής Αεροπορίας (Τu-22, Tu-95 κλπ).

«Σύμφωνα με μια διαταγή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 14:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα», μετέδωσε το  Interfax επικαλούμενο την σχετική ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις και θα τερματιστούν την 3η Μαρτίου, ενώ σε αυτά θα πάρουν μέρος και δυνάμεις οι οποίες εδρεύουν στην κεντρική Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες διαδηλώνουν στην Κριμαία και ζητούν την ένωση με την "μητέρα" Ρωσία από το πρωί σήμερα.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας απορρίπτουν τη νέα ουκρανική δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι πρέπει να εκφράσουν τη βούλησή τους. «Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στη νέα ουκρανική δημοκρατία», δήλωσε ο Πουσκόφ στο λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη.

«Αν η Δύση έχει αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της πλατείας Ανεξαρτησίας ου έγιναν οι διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς) ως τη φωνή του λαού της Ουκρανίας, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν επίσης ότι οι πολίτες της Κριμαίας έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη βούλησή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.