Ετικέτες

9.2.14

Πώς γερνάει ο άνθρωπος...




'Ένα εξαιρετικό βίντεο για τη διαδικασία γήρανσης.

Ο Άντονι Σερνιέλο δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο, με θέμα τη διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης. Ο Σερνιέλο πήγε μαζί με τη φίλη του Ντάνιελ στην οικογενειακή της συγκέντρωση και μαζί με τον φωτογράφο Κιθ Σιρχίο άρχισαν να τραβούν πορτρέτα όλων των μελών της οικογενείας.

Στη συνέχεια ξεχώρισε τα πορτρέτα όσων είχαν παρόμοιο σχήμα κρανίου και με τη συμβολή δύο ειδικών στα ψηφιακά εφέ, έφτιαξε ένα time-lapse βίντεο που το ονόμασε «Ντάνιελ».

Η σύνθεση δείχνει τη σταδιακή αλλαγή της Ντάνιελ, από νήπιο μέχρι την τρίτη ηλικία. Οι αλλαγές δεν γίνονται αντιληπτές καθώς παρακολουθείς το βίντεο.

Σχεδόν καταφέρνει να μας κάνει να νιώσουμε όπως και στην πραγματική ζωή, όπου δεν αντιλαμβανόμαστε τις αισθητικές αλλαγές που προκαλεί η γήρανση στους ανθρώπους που ζούμε μαζί, παρότι αυτές συμβαίνουν.

Ο δημιουργός γράφει για το «Ντάνιελ»: «Επιχείρησα να δημιουργήσω έναν άνθρωπο, στην προσπάθειά μου να μιμηθώ τη διαδικασία της γήρανσης. Η ιδέα ήταν ότι κάτι αλλάζει και δεν μπορείς να το δεις, αλλά μπορείς να το νιώσεις…»

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας πόσο γρήγορα τρέχει ο χρόνος . Πώς ήμασταν πριν κάμποσα χρόνια που παίζαμε ανέμελοι με τους φίλους μας από το σχολείο, τα απλά όνειρα που κάναμε σαν παιδιά...Σκεφτείτε και κάντε μια μικρή στάση στο σήμερα. Κι όμως προλαβαίνουμε να γίνουμε καλύτεροι και να έρθουμε πιο κοντά στον Δημιουργό μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε το μέλλον γιατί ο χρόνος τρέχει. Τρέχει και μας προσπερνά...

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.