Ετικέτες

4.2.14

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την παρεξηγημένη σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας

Αναγνώστης του ιστολογίου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο,που αξίζει να διαβάσετε:
Φίλοι και Συνέλληνες αναγνώστες του HELLAS-ORTHODOXY, το κείμενο που ακολουθεί προσπαθεί να απαντήσει σε κάποιες βασικές παρεξηγήσεις γύρω από την σχέση Ελληνισμού – Ορθοδοξίας, oι οποίεs – είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα – αναπαράγονται και προβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα
να βάλλεται η Ιστορική συνέχεια του Έθνουs μας με τρόπο εγκληματικό !
Αυτοί που επιχειρούν να αποδείξουν ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι έννοιες ασύμβατεs ή και εχθρικές μεταξύ τους, βασίζονται σε κάποια επιχειρήματα – μύθους, στα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τρόπο απλό, λογικό και χωρίs να κουράσουμε.


ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ:Ο Χριστιανισμός είναι μια εβραιοσημιτική θρησκεία, που δεν έχει καμία σχέση με το Ελληνικό Πνέυμα”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Η πρόταση αυτή περιέχει δύο βασικά λάθη. Το πρώτο είναι ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι “θρησκεία” με την κλασική έννοια του όρου ( δηλ. σύστημα εξουσιαστικό με ανθρώπινη ιεραρχία, βαθμούς και τυπολατρικές τελετουργίες ). Όλα αυτά είναι μεταγενέστερες ανθρώπινες προσθήκες. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΕ “ΘΡΗΣΚΕΙΑ”, ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ! Ο Χριστιανισμός είναι πάνω απ’όλα ΒΙΩΜΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ( όχι με την φτηνή ηθικολογική έννοια του όρου, όπως τον εννοούν οι παπικοί και οι προτεστάντες ) και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ στο Θείο μέσω των Ιερών Μυστηρίων.
Το δεύτερο λάθος είναι ο όροs “εβραιοσημιτική”. Σύμφωνα με τουs θιασώτες αυτήs τηs άποψης, ισχύει η εξίσωση ΠΟΛΥΘΕ’Ι’ΣΜΟΣ = ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ΜΟΝΟΘΕ’Ι’ΣΜΟΣ = ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ. Η εξίσωση αυτή είναι εντελώς λανθασμένη! Ο Μονοθε’ι’σμός αποτελεί μόνιμο στοιχείο της Έλληνικής Σκέψης ξεκινώνταs από τους Ορφικούς Ύμνους, τους προσωκρατικούς φιλοσόφους ( όπου βλέπουμε π.χ τον Ηράκλειτο να αναθεματίζει τον ίδιο τον Όμηρο διότι αποδίδει “ανθρώπινα πάθη” στον Θεό-Δία ), τον Πυθαγόρα κλπ, για να φτάσουμε τελικά στον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τουs φορείς δηλαδή του ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, τους “προ Χριστού χριστιανούς”, σύμφωνα με τουs Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας !
Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι την εποχή που ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ περπάτησε πάνω στη Γη, η περιοχή της Παλαιστίνης ήταν σχεδόν πλήρως εξελληνισμένη. Υπήρχαν δεκάδες Ελληνικές πόλεις, χιλιάδες Έλληνες ζούσαν στην περιοχή, οι μορφωμένοι Εβραίοι ήταν πλήρωs εξελληνισμένοι ( σε βαθμό τέτοιο ώστε να βλέπουμε αρχιραββίνους με ονόματα όπως Μενέλαος, Ιάσων κλπ ), ενώ δεν έλειπαν και οι Έλληνες που είχαν προσχωρήσει στον Ιουδα’ι’σμό, οι λεγόμενοι “προσήλυτοι”.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον τηs έντονης πολιτιστικής επαφής και ώσμωσης που υπήρχε, είναι τουλάχιστον αφελές και αντι-ιστορικό να ονομάζεται η διδασκαλία του ΧΡΙΣΤΟΥ “εβραιοσημιτική” σε αντιδιαστολή προs τον Ελληνισμό ! Οι ίδιεs οι λέξειs “Χριστός” και “Χριστιανισμός” είναι Ελληνικές, με την δεύτερη να πρωτακούγεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αντιόχεια !
Κλείνοντας αυτό το θέμα, ρωτάμε και το εξής:Εάν όντως η Χριστιανική διδασκαλία ήταν απλώς μια “εβρα’ι’κή αίρεση”, γιατί οι ίδιοι οι Εβραίοι την απέρριψαν και παρέδωσαν τον Ιησού στους Ρωμαίουs;;;
Tι ήταν αυτό που τους φόβισε τόσο πολύ στην διδασκαλία Του, ώστε να τον θεωρούν ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ’Ι’ΣΜΟ, και να φωνάζουν “άρον άρον σταύρωσον Αυτόν”;;; Αφήνουμε στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του !


ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ:”Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Πρόκειται για τεράστιο λάθος ! Κατ’ αρχήν πρέπει να διευκρινιστεί ότι, ήδη από την εποχή τηs Ρωμα’ι’κής κατάκτησης τον 2ο αιώνα προ Χριστού, ο Κλασικός Ελληνικός Πολιτισμός αποτελούσε κιόλαs μακρινή ανάμνηση ! Οι Ρωμαίοι κληρονόμησαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ πολιτισμό, που ήδη βρισκόταν σε φάση παρακμής με την διείσδυση ανατολικών λατρειών ( Ίσιδα, Όσιρις, Μίθρας κλπ ), τον πανθε’ι’σμό, την ηθική κατάπτωση, τον ατομισμό, την σεξουαλική ελευθεριότητα κλπ. Το γνήσιο Ηρω’ι’κό και Ελληνοπρεπές Ήθος της Κλασικής Εποχής είχε προ πολλού εκλείψει όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός. Oι πρώτοι χριστιανοί και οι Έλληνεs Πατέρες της Εκκλησίας έζησαν εκείνη την εποχή τηs γενικευμένης παρακμής, μέσα στην πολυφυλετική – πανθε’ι’στική χοάνη τηs ύστερηs ρωμαιοκρατίαs, κάτι ανάλογο με την σημερινή “Νέα Εποχή” τηs παγκοσμιοποιητικήs Βαβέλ ! ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ “ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ” ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ καταγγέλουν οι Πατέρες τηs Εκκλησίας στα κείμενά τους, και ΟΧΙ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! Ο Μέγας Βασίλειος προτρέπει τους χριστιανούς να μελετούν τους Κλασικούς φιλοσόφους για να έχουν πνευματικό όφελος !
Επομένως ο χριστιανισμός όχι μόνο δεν κατέστρεψε τον Κλασικό Πολιτισμό, αλλά αντιθέτως τον ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ στο προσκήνιο, καταπολεμώντας – και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ κατά την γνώμη μας – τιs εκφυλισμένες υλιστικές, ατομοκεντρικές και ανατολίζουσες μαγικοθρησκευτικές φιλοσοφίες και λατρείες της Ρωμαιοκρατίας !ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ:Η λέξη ΕΛΛΗΝ ήταν βρισιά για τους Χριστιανούς”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρόκειται επίσης για μέγιστο λάθος και παρερμηνεία των Πατερικών κειμένων. Κατ’αρχήν οι ίδιοι οι Πατέρες τηs Εκκλησίας ήταν Έλληνεs στην καταγωγή και είχαν λάβει όλοι τους την Ελληνική φιλοσοφική παιδεία. Επομένως θα ήταν πολύ αντιφατικό να… υβρίζουν τους εαυτούs τους, έτσι δεν είναι ;;;
Ουσιαστικώς ισχύει αυτό που προαναφέραμε…Όταν οι Πατέρες μιλούν επικριτικά για τον “Ελληνισμό”, εννοούν τον παρηκμασμένο και ηθικά πλέον χρεοκωπημένο πανθε’ι’στικό – αθε’ι’στικό παγανισμό τηs ύστερης Ρωμαιοκρατίας τον οποίο αυτοί γνώρισαν, και ΟΧΙ τον Κλασικό Ελληνισμό ! Εννοείται βεβαίως ότι ΔΕΝ εννοούσαν επίσης τον Ελληνισμό ως προσδιοριστικό καταγωγής, αφού ήταν κι αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ στην καταγωγή, και το γνώριζαν πολύ καλά !

 

ΜΥΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ:”Οι Χριστιανοί γκρέμισαν τους αρχαίους ναούς και έκαψαν τιs βιβλιοθήκες”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Ουδέν ψευδέστερον αυτού ! Οι μεγάλες καταστροφές και η κυριολεκτική ισοπέδωση του Ελλαδικού χώρου έγιναν από τις γερμανογοτθικές ορδές των αιρετικών αρειανιστών του Αλάριχου στην επιδρομή του 396 μ.Χ, και ΟΧΙ από Έλληνες Ορθοδόξους ! To έργο του Αλάριχου το συνέχισαν οι Λατίνοι επί Φραγκοκρατίας και οι Δυτικοί “περιηγητέs” επί Τουρκοκρατίας, οι οποίοι κυριολεκτικά λεηλάτησαν και αποψίλωσαν τον Ελληνικό χώρο από την Αρχαία μας κληρονομιά ! Είναι επομένως μεγάλο σφάλμα το να κατηγορείται η Ελληνορθοδοξία για τα εγκλήματα αυτά !
Όσον αφορά τιs βιβλιοθήκες, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να λέγεται ότι καταστράφηκαν από τους Χριστιανούς, και μάλιστα τουs Ορθοδόξους ! H βιβλιοθήκη τηs Αλεξάνδρειας κάηκε την πρώτη φορά κατά λάθος από τον Ιούλιο Καίσαρα ( 1οs αιωνας προ Χριστού ) και την δεύτερη φορά από τους Άραβες όταν κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια τον 7ο αιώνα μετά Χριστόν. Αντιθέτως, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και οι Ορθόδοξοι μοναχοί και ιερείς ΔΙΕΣΩΣΑΝ και ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ από την Αρχαιοελληνική γραμματεία !
Ας απαντήσουν οι αντιχριστιανοί ( ή ορθότερα “αντι-ορθόδοξοι” ) δήθεν “αρχαιολάτρεs” στο εξής απλό ερώτημα:ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΦΩΤΙΟΣ Η’ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΓΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ;;;
Η απάντηση αγαπητοί Συνέλληνες είναι ένα τεράστιο και τρανταχτό ΟΧΙ !!!
Πώsςμετέφεραν οι Δυτικοί ΤΟΝΟΥΣ Αρχαιοελληνικών χειρογράφων κατά την λεηλασία τηs Κων/ποληs το 1204 εάν τα είχαν καταστρέψει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ;;;Μήπωs δεν γνωρίζουμε ότι η Αναγέννηση στη Δύση βασίστηκε στα αρχαία χειρόγραφα που έφεραν μαζί τους οι Βυζαντινοί λόγιοι μετά την Άλωση ;
Συνέλληνες, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ “ΧΑΜΕΝΑ” !! Δεν μπορούμε να επεκταθούμε περισσότερο, διότι το θέμα έχει σχέση και με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ! Όσοι πάντως νομίζετε ότι στο Άγιον Όρος πάνε κάποιοι “σαλεμένοι” που προσεύχονται ΜΟΝΟ για την σωτηρία τηs ψυχής τους και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, είστε βαθιά νυχτωμένοι ! Το θέμα “ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ” είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και με ΔΙΕΘΝΕΙΣ προεκτάσεις, αλλά ας το σταματήσουμε καλύτερα εδώ ! Ο νοών νοείτω…
ΜΥΘΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ:Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεργάστηκε με τουs Τούρκους κατά την Τουρκοκρατία”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Εδώ Συνέλληνες θα απαντήσουμε πάλι με μια ερώτηση..Αφού υπήρχε “συνεργασία” , πώs εξηγείται το ότι σε ΟΛΕΣ τιs εξεγέρσεις των Ελλήνων, από την επομένη κιόλας τηs Αλώσεως, ηγέτες ή συμμετέχοντες ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ ιερωμένοι ;;; Πολύ περίεργη “συνεργασία” ήταν αυτή !! Τι σό’ι’ “συνεργάτες” ήταν ο Τρίκκης Διονύσιος, ο Κύριλλος Λούκαρης, ο Κύπρου Κυπριανός, ο Αδριανουπόλεως Κύριλλος, ο Γρηγόριος Ε’, ο Ρωγών Ιωσήφ, ο Σαλώνων Ησα’ι’ας, ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ στα 400 χρόνια σκλαβιάs ;;
Η λεγόμενη “συνεργασία” και τα “προνόμια” που δήθεν έδωσαν οι Τούρκοι στην Εκκλησία, ήταν στην πραγματικότητα η αναγνώριση εκ μέρουs τους τηs αδυναμίας τους να οργανώσουν Κράτος. Ωs βάρβαροι νομάδες της στέπας, οι Τούρκοι βασίστηκαν σε προ’υ’πάρχοντες θεσμούς για να οργανώσουν το απέραντο κράτος τους, και ο πλέον πρόσφορος και δοκιμασμένος θεσμός ήταν η Εκκλησία. Μέσω αυτής πίστευαν ότι θα ελέγχουν τους “ραγιάδες” και θα εξασφαλίζουν την φορολογική τους βάση. Τελικά όμωs αυτή η κουτοπονηριά τους κατέστρεψε, διότι η Εκκλησία στάθηκε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ και ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ του σκλαβωμένου Γένους, ενώ δεν δίστασε να πάρει ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ, όταν οι περιστάσειs το απαίτησαν !!
Θέτουμε επίσης το εξής ερώτημα: Τι γλώσσα θα μιλούσαμε σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΣ εάν δεν υπήρχε η ΗΡΩ’Ι’ΚΗ μορφή του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ;; Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι αυτός ο ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ολομόναχος, ανέκοψε με το κήρυγμά του το μαζικό κύμα εξισλαμισμών στην ηπειρωτική Ελλάδα τον 18ο αιώνα ;; Πόσοι γνωρίζουμε ότι αυτόs παρότρυνε και έπειθε τους χωρικούς να μιλούν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να χτίζουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;;
Κι όμως, ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τον Πατροκοσμά στα “μοντέρνα” σχολεία των νεοραγιάδων, ούτε μια λέξη γι’αυτόν στα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ “ντοκυμαντέρ” για το 1821 από τον ΣΚΑ’Ι’ !
Συνέλληνες, τα πράγματα είναι απλά…Ο Ηρόδοτος τον 5ο αιώνα προ Χριστού όρισε την έννοια του Έθνουs. Πρόκειται για το ΟΜΑΙΜΟΝ, το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ και το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων σκοπεύει να διαλύσει το Ελληνικό Έθνος. ΝΑΙ Συνέλληνεs, είναι αλήθεια και ΟΧΙ συνομωσιολογία !
Χτυπούν το ΟΜΑΙΜΟΝ φέρνοντας στην Πατρίδα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες.
Χτυπούν το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ με τον ίδιο τρόπο και με την επιβολή μέσω των ΜΜΕ του χυδαίου και υλιστικού “δυτικού” τροπου ζωής.
Xτυπούν το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ με τα greeklish, την εκπαιδευτική φτώχεια, την λεξιπενία και την αποβλάκωση της νεολαίας.
Και τέλος, χτυπούν το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ χτυπώντας την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !
Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του αθηνοκεντρικού κράτους των νεοραγιάδων, το οποίο ιδρύθηκε δυστυχώς ωs προτεκτοράτο το 1830 υπό την πατρωνία των ξένων, προώθησαν και επέβαλλαν την στείρα και αδιέξοδη αρχαιολαγνεία και την υποβάθμιση / συκοφάντηση της Ορθοδοξίας, AKΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !! Είμαστε ο μόνος λαός που δεν έχει απελευθερώσει την πρωτεύουσά του ! ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΕΟ-ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙ 1100 ΧΡΟΝΙΑ !
Απαντούμε λοιπόν:Και η Αρχαία Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο μαs ANHKOYN ! O Λεωνίδας, o Aλέξανδρος,ο Παλαιολόγος, o Παπαφλέσσας είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ και ΔΕΝ τους χαρίζουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ !!
Οι δήθεν “αρχαιολάτρες” που απορρίπτουν το χιλιόχρονο Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο και το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ παρελθόν του Ελληνισμού, διασπούν την ιστορική συνέχεια του Έθνους. Χτυπώνταs την Ορθοδοξία εξυπηρετούν τα σχέδια της Νέας Τάξης.

http://www.pentapostagma.gr

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.