Ετικέτες

9.2.14

Έρχεται ο “φόρος λίπους”!

PIZZA 572 355
Αύξηση φορολογίας 8%-10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση. Μετά τη Δανία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία η fat tax, ο φόρος λίπους δηλαδή, είναι έτοιμος να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα μετά από εντολή της τρόικας.


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα σε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών να υπολογίσει πόσα έσοδα θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αν επιβληθεί ο φόρος λίπους σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα κεκορεσμένων λιπαρών (βούτυρο, κρέμες, γάλα, τυρί, πίτσα, κρέας, σοκολάτες, σνακ, κέτσαπ, μαγιονέζα).

Η πρόταση είναι να επιβληθεί φόρος που θα κυμαίνεται από 8% έως 10% και θα προστεθεί στα προϊόντα που έχουν ΦΠΑ 13%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την επιβολή του φόρου το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από 640 έως 800 εκ.€ το χρόνο. 

(newsit)

4 σχόλια:

  1. συμφωνω ας βάλουμε τη νηστεία στη ζωή μας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κυβέρνηση θέλει το καλό μας ρε παιδιά. Θα μας κάνει όλους να μοιάζουμε με τους 300 του Λεωνίδα (θα γραμμώσουμε όλοι υποχρεωτικά) και θα μας αμολήσουν μετά να τους σφάξουμε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το κομμάτι της γράμμωσης σε διαβεβαιώνω ότι αν κάνεις τη νηστεία σωστά θα λειτουργήσει... σε μένα λειτούργησε. Χρειάζεται να βάλεις στη διατροφή σου σαλάτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, όσπρια κ.α. με μέτρο πάντα, λίγο ψωμί (φρυγανιές καλύτερα) και πλήρη αποχή από τα γλυκά...

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.