Ετικέτες

19.2.14

Η Ουκρανία στις φλόγες - Χάος στο Κίεβο [Εικόνες]

Εκτός ελέγχου πάλι η κατάσταση στην Ουκρανία και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.
Αίμα και βία στο Κίεβο της Ουκρανίας, με τους νεκρούς να είναι περισσότεροι από 20. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας της πόλης είναι χιλιάδες, όπως περισσότεροι από 1000 είναι και οι τραυματίες. Το πλήθος έχει βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, λάστιχα και σε σωρούς από ξύλα.
Δείτε την εικόνα που μεταδίδουν αυτή τη στιγμή τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης από την πλατεία Ανεξαρτησίας.

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες, όπως αυτές αναρτήθηκαν στα social media, από τις αιματηρές συμπλοκές στο Κίεβο:

5 σχόλια:

  1. Φίλε Γιώργο παίζετε μεγάλο παιχνίδι πίσω από αυτό που βλέπουμε ας μην πιστεύουμε πια τα ΜΜΕ είναι σχεδόν όλα ελεχγόμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα. Στο παραπάνω άρθρο εκθέτω κάποια γεγονότα και δεν παίρνω θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Δεν πιστεύω προσωπικά ότι ο λαός εξεγέρθηκε έτσι τυχαία... Οι ΗΠΑ (και γενικότερα η δύση) είναι από πίσω και παίζεται παιχνίδι με τη Ρωσία. Είναι πολύ πιθανή η διάσπαση της Ουκρανίας σε δυο κράτη: ένα που θα προσκολληθεί με τη Δύση (Ε.Ε.) και ένα που μπορεί ακόμα και να προσαρτηθεί στη Ρωσία. Επίσης, συνεχίζεται το σκηνικό έντασης στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση δεν αποκλείεται να ξεφύγει από τον έλεγχο κάποια στιγμή (όχι τόσο μακρινή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο ο διεθνής παράγοντας που φτιάχενι το παιχνίδι.Αυτός βρίσκει το πάτημα και διαμορφώνει το παιχνίδι αδιαφορώντας για τους ανθρώπους και τις ζωές τους.Δυστυχώς για τους Ουκρανούς θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν σε ποια σφαίρα επιρροής θέλουν να ανήκουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μοιρασμένοι μισοί - μισοί. Αν προσπαθήσουν να βγάλουν πλειοψηφικά την απόφαση θα καταλήξουν σε μια συνεχόμενη αναταραχή (βλ. Αίγυπτο... κ.α.), διότι οι μεν θα αμφισβητούν τις αποφάσεις των δε... ή ακόμα και σε εμφύλιο.

      Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουμε και εμείς αν μπούμε στην λογική να διαιρεθούμε σε δυο στρατόπεδα π.χ. αναρχο-αριστεροί και δεξιο-εθνικιστές που εν μέρει έχει συμβεί...

      Διαγραφή
  4. Είναι και το άλλο ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ βλέπετε τα δικά μας,το είχαν πει και οι Ρώσοι! Τι να πω τελικά το χτύπημα ήρθε από μέσα! Έχουμε βαρύτατες ευθύνες όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.