Ετικέτες

12.3.14

Οι προσβλητικές ερωτήσεις του Ζακ Γαλυφιανάκη στον Μπαράκ Ομπάμα!


Μία συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες, παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον Ζακ Γαλυφιανάκη. 


Στο πλαίσιο της εκπομπής " Between Two Ferns ", η οποία δεν έχει καθόλου χρώματα στο στούντιο, καθώς έχει μαύρο φόντο, ο Ζακ Γαλυφιανάκης έχει βάλει παλαιοτερα να δείρουν τον Τζάστιν Μπίμπερ, ζήτησε από τη Νάταλι Πόρτμαν το τηλέφωνό της και σχολίασε τους...μηρούς της Σαρλίζ Θερόν.

Την Τρίτη ο κύριος Γαλυφιανάκης καλωσόρισε τον Μπαράκ Ομπάμα στο σατιρικό σόου, το οποίο έχει γίνει το αγαπημένο των φίλων του Ίντερνετ, κάνοντας όσους το παρακολουθούν να αισθάνονται μάλλον... άβολα.

Η συνέντευξη με τον πρόεδρο , που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, μεταδόθηκε την Τρίτη. Οι δημιουργοί του σόου στην ιστοσελίδα Funny or Die , είχαν κρατήσει μυστικό το περιεχόμενό της μέχρι την ημέρα προβολής. Ο Λευκός Οίκος και οι βοηθοί του προέδρου, βλέποντας ένα εξάλεπτο, μέρος του διαλόγου, ήταν απόλυτα σύμφωνοι να συνεχιστεί στο ίδιο ύφος η συνέντευξη.

Η φιλολαϊκή εμφάνιση είναι το τελευταίο στοίχημα δημοσίων σχέσεων που ο Ομπάμα, και οι βοηθοί του έχουν βάλει στοίχημα να κερδίσουν όλο και περισσότερα άτομα της νέας γενιάς. Το " Between Two Ferns " έχει επεισόδια που έχουν προβληθεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια φορές στο διαδίκτυο, συχνά λόγω του εξωφρενικού το περιεχομένου τους.

"Το 2013 δώσατε χάρη σε μια γαλοπούλα, τι θα κάνετε το 2014» ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανε ο εκκεντρικός ηθοποιός για να πάρει την απάντηση «Πιθανόν θα δώσω χάρη σε άλλη μια γαλοπούλα. Τι συνέβη έπαθες κατάθλιψη επειδή θα υπήρχε μια γαλοπούλα λιγότερη για να την φας;"

Χαρακτηριστικό ήταν ότι σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο Γαλυφιανάκης ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο "αν γνωρίζει ότι είναι ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος της Αμερικής" για να λάβει την απάντηση «Πώς νιώθεις που είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσεις σε πρόεδρο των ΗΠΑ;» από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Πώς νιώθετε που δεν μπορείτε να εκλεγείτε για τρίτη φορά πρόεδρος;», πέρασε στην αντεπίθεση ο Γαλυφιανάκης, για να αποστομωθεί από τον Ομπάμα. «Πιστεύω πως είναι καλή ιδέα. Θα ήταν σαν να έκανα τρίτη ταινία για το Hangover. Δεν πήγε πολύ καλά, έτσι; Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πήρε πάνω του το Hangover. Ωραίος τύπος…». Η ανταπάντηση του Γαλιφιανάκη; «Αν είσαι ψηλός και όμορφος είναι εύκολο. Προσπάθησε να κάνεις καριέρα στο Χόλιγουντ, όταν είσαι χοντρός, κοντός και μυρίζεις ντορίτος».

Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχα να μιλήσω για κάτι σημαντικό είπε ο Ομπάμα και αναφέρθηκε στο obamacare (την μεταρρύθμιση για την υγεία) για να του απαντήσει ο Γαλιφιανάκης "εννοείτε αυτό το πράγμα που ποτέ δεν λειτούργησε;".


Εξαλλος έγινε ο Ομπάμα όταν ο Γαλιφιανάκης του είπε "είπατε ότι αν είχατε γιο δεν θα τον αφήνατε να παίξει ποδόσφαιρο. Πως ξέρετε ότι θα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα ήταν σπασίκλας (nerd) όπως εσείς". Ο πρόεδρος απάντησε "Νομίζεις ότι η Μισέλ θα παντρευόταν έναν σπασίκλα;. Οταν ο Γαλιφιανάκης προσφέρθηκε να την ρωτήσει ο πρόεδρος επανήλθε "δεν θα σε αφήσω να την πλησιάσεις ποτέ".



Είναι προφανές ότι παρά τις εξωφρενικές και προσβλητικές ατάκες που ακούστηκαν, τα πάντα ήταν συμφωνημένα για να προωθηθεί το Obamacare με ένα σπάνια αλλά αποτελεσματικό επικοινωνιακά τρόπο. Oμως η έκπληξη είναι αυτό που συνέβη όταν ο Ομπάμα λίγο πριν το τέλος πάτησε το κόκκινο κουμπί…



"Πρέπει να βρούμε τρόπους για να σπάσει ο πάγος ", δήλωσε ο Dan Pfeiffer, ανώτερος σύμβουλος του προέδρου και επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας. " Αυτό είναι ουσιαστικά μια μεταβολή του κώδικα που έχουν προσπαθήσει να αλλάξουμε τα τελευταία επτά χρόνια. "

Ο Ομπάμα έχει σχεδόν εγκαταλειψει τις παραδοσιακές συνεντεύξεις, ενώ υπήρξε πιο πρόθυμος από τους προκατόχους του να ξεφορτωθούν τον καθωσπρεπισμό της θέσης τους, αφήνοντας πίσω το αψεγάδιαστο προφίλ που προσπάθησαν να καθιερώσουν επί δεκαετίες οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμφανιστεί σε διάφορες χιουμοριστικές εκπομπές. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει καθίσει στον ίδιο καναπέ σε κοινή συνέντευξη με τον άλλοτε αστέρα του NBA, Τσαρλς Μπαρκλεϊ.

Δείτε το βίντεο:


2 σχόλια:

  1. παιδιά σικέ μου φαίνεται.Πολύ ετοιμόλογος είναι ο Ομπάμα! αν και μαριονέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου, κι εμένα για σικέ μου φαίνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση λες να μην είχε προετοιμαστεί από κατάλληλη ομάδα ώστε να είναι ετοιμόλογος; Ότι και αυτός είναι μαριονέτα δεν το συζητάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.