Ετικέτες

4.3.14

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

635294764753307500

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ ./Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr
Σε πολλές μονές των δύο ορθόδοξων χωρών παρατηρείται έντονα αυτό το διάστημα αυτό το δυσεξήγητο φαινόμενο. Πολλοί μιλούν για σημείο αλλά και για παγκόσμια επερχόμενα γεγονότα.
Μέσα και στις δυο χώρες το φαινόμενο παρατηρείται σε εικόνες μιας δωδεκάδας  μονών, λέει ο Tomasz Terlikowski σε πολωνικό ορθόδοξο site. Η τηλεόραση τόσο στην Πολωνία όσο και στη Ρωσία παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται ένας συγχρονισμός στην εκδήλωση του φαινομένου.
“Μπορεί να προοιωνίζει άσχημες εξελίξεις;” αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου αφού στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανάλογα σημεία ερμηνεύονται ως θεοσημίες και υπερφυσικά γεγονότα που καλούν σε μετάνοια και προδικάζουν δύσκολους καιρούς. Οι δακρυρροούσες εικόνες θεωρούνται θαυματουργές και αποτελούν μέρος της Ορθόδοξης παράδοσης ενώ τιμώνται ιδιαίτερα από τους πιστούς.
Δακρυρροούσες εικόνες αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε Rostov-sur-le-Don, Οδησσό, Rivne, Novokuznetsk.
Ανάλογα φαινόμενα τέτοιας κλίμακας είχαν παρατηρηθεί μόνο τις παραμονές της εκδήλωσης της Οκτωβριανής Επανάστασης και πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται για σημείο επερχόμενου πολέμου;
635294764752839517
Αν και οι ερμηνείες που δίνονται είναι κατά το δοκούν - αναλόγως σε ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας - και σ΄αυτήν την περίπτωση  πολλοί επιχειρούν να οικειοποιηθούν τη θεία δύναμη.
Ανάλογες θεοσημίες πολύ σοβαρού χαρακτήρα συνέβαιναν στην Δαμασκό επί σειρά ετών πριν την εκδήλωση του πολύνεκρου πολέμου. Όμως τους προφήτες, τα σημεία, όπως και τους ποιητές, σπάνια τους ακούνε οι σύγχρονοί τους! Ακόμα δε λιγότερο είμαστε όλοι μας σε θέση να τους ερμηνεύσουμε.
635294764752995113
635294632952107448

635294764753151575
mopmp
το δεξί χέρι εμφανίζει αλλοίωση από την έκχυση δακρύων.Εικόνα της Αγ.Ελισάβετ
το δεξί χέρι εμφανίζει αλλοίωση από την έκχυση δακρύων. Εικόνα της Αγ.Ελισάβετ
πηγή: fakt.pl (03/03/14)


πενταπόσταγμα
Σημείωση Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Όλοι μας πρέπει να προσευχηθούμε... όλα αυτά τα δάκρυα είναι προειδοποίηση!!! Μετάνοια - εξομολόγηση και συμμετοχή στα θεία μυστήρια είναι απαραίτητα όσο ποτέ. Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ...

1 σχόλιο:

  1. Όλοι μας πρέπει να προσευχηθούμε... όλα αυτά τα δάκρυα είναι προειδοποίηση!!!

    Μετάνοια - εξομολόγηση και συμμετοχή στα θεία μυστήρια είναι απαραίτητα όσο ποτέ.

    Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.