Ετικέτες

13.3.14

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία "κλείδωσε" τον ουκρανικό εναέριο χώρο για την "Αεροφλότ"

Πριν λίγο η κρατική ρωσική αεροπορική εταιρεία "Aeroflot" ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις διά μέσου του ουκρανικού ενάεριου χώρου και αυτό μόνο ως αρνητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον αποκλιμάκωση της κατάστασης μπορεί να εκληφθεί.
Η κίνηση σημαίνει ότι ο ουκρανικός εναέριος χώρες εφεξής θεωρείται "πολεμική ζώνη"και κατ'αυτόν τον τρόπο διακόπτονται για λόγους ασφαλείας οι πτήσεις των αεροσκαφών της εταιρείας.
Άρα οι Ρώσοι εκτιμούν ότι στις επόμενες ώρες ή ημέρες μπορεί να υπάρξει "θερμή" κατάσταση στον ουκρανικό εναέριο χώρο και αυτό μπορεί να μην αφορά μόνο την περιοχή της Κριμαίας, αλλά και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μετά το δημοψίφισμα της Κυριακής στην Κριμαία θα γίνει σαφέςαν η Μόσχα θα σταματήσει στην Κριμαία ή θα δώσει χείρα βοηθείας στους εγκλωβισμένους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας ή ακόμα και αν θα ενωθεί με την Υπερδνειστερία, όπου εδρεύει η 14ης Στρατιά Φρουρών
Την ίδια στιγμήπληροφορίες του defencenet.gr από την Μόσχα αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί μετασταθμεύσεις τεσσάρων Μοιρών ρωσικών μαχητικών στα δυτικά αεροδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.