Ετικέτες

25.3.14

Είχαν λόγο που έριξαν το MiG-23 της Συρίας οι Τούρκοι…

Και ξαφνικά οι αντάρτες στη Συρία έχουν επιτυχίες! Σήμερα το πρωί οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες της Συρίας κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας χωριό Καζάμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, εκεί που, εντελώς… τυχαία, εχθές, οι Τούρκοι κατέρριψαν το συριακό Mig-23.


Το χωριό Καζάμπ, βρίσκεται στην επαρχία της Λατάκιας, και αποτελεί συνοριακό πέρασμα από τη Συρία στην Τουρκία. Η κατάληψή του σήμερα δε, ξεσκεπάζει το παιχνίδι της Τουρκίας στην περιοχή, αποκαλύπτοντας, ότι η χθεσινή κατάρριψη του συριακού μαχητικού έγινε με σκοπό την υποστήριξη-κάλυψη των ανταρτών, τους οποίους το συγκεκριμένο αεροσκάφος έπληττε.

Το χωριό βρίσκεται σε φυσικό ορεινό πέρασμα ανάμεσα στη σημερινή Τουρκία και την Συρία, σε μια περιοχή όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι (οι λεγόμενοι Αρμένιοι της Κιλικίας). Οι Αρμένιοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό για να γλιτώσουν από τους φανατικούς μουσουλμάνους «ελευθερωτές», καταφεύγοντας στην προστασία του Συριακού Στρατού.

Την ίδια ώρα βλήματα όλων από τη Συρία εξερράγησαν σε τουρκικό έδαφος, στην περιοχή του Καζάμπ. Οι Τούρκοι απάντησαν με πυρά όλμων, επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η οποία όμως δεν ξεκαθαρίζει εναντίον τίνος εβλήθησαν τα πυρά.

Παράλληλα η Τουρκία ανέλαβε διπλωματική εκστρατεία «ενημέρωσης» του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν, για το συμβάν με το συριακό μαχητικό. Όλα πάντως τα σημεία των καιρών αποδεικνύουν ότι η Τουρκία κάτι «μαγειρεύει» στη Συρία, εκμεταλλευόμενη και την ουκρανική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.