Ετικέτες

26.3.14

Τουρκική εισβολή στην Συρία με τεθωρακισμένα, ειδικές δυνάμεις και μπαράζ πυροβολικού (vid)

Τουρκική εισβολή (μικρής κλίμακας, αλλά οπωσδήποτε εισβολή) στην Συρία, σημειώνεται εδώ και λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Kasab.

Τουρκικά τεθωρακισμένα έχουν διαβεί την μεθόριο και υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι κατέλαβαν χθες το χωριό το οποίο ελέγχει την συνοριακή διάβαση προς την Τουρκία, αλλά από σήμερα δέχονται μεγάλη αντεπίθεση του συριακού Στρατού.

Οι Σύροι υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρουν αντάρτες μαχητές στην πρώτη γραμμή στην περιοχή  Kasab προκειμένου να μην θεριστούν από τα επιθετικά ελικόπτερα της Συρίας που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες από το πρωί στους ισλαμιστές, αλλά το βέβαιο, όπως δείχνουν και τα βίντεο είναι ότι υπάρχει σφοδρός κανονιοβολισμός της περιοχής.

Ταυτόχρονα στην περιοχή έχει πραγματοποιηθεί διείσδυση ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού, ενώ εφαρμόζεται ηλεκτρονικός πόλεμος με παρεμβολές στις επικοινωνίες των συριακών μονάδων με τα εναέρια μέσα τους.

Ταυτοχρόνως η τουρκική Αεροπορία με συνεχείς πτήσεις F-16 στην περιοχή έχει επιβάλλει εδώ και μία ώρα αεροπορική απαγόρευση στην συριακή Αεροπορία εμποδίζοντας τα ελικόπτερα να συνεχίσουν την υποστήριξη των χερσαίων συριακών δυνάμεων.

Τουρκικά ασθενοφόρα εκκενώνουν τραυματίες ισλαμιστές σε τουρκικά νοσοκομεία.

Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται ότι είχαμε εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους SCUD-B από τους Σύριους κοντά στο Χαλέπι.

Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al - Alam επιβεβαιώνει τον σφοδρό βομβαρδισμό από το τουρκικό πυροβολικό του Kasab.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.