Ετικέτες

15.4.14

«Ματωμένο» φεγγάρι τη Μεγάλη Τρίτη


Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.

Μια ολική σεληνιακή έκλειψη θα βάψει κόκκινο το φεγγάρι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρόκειται όμως για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις, που αναμένονται τους επόμενους μήνες.
Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις. Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά, η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.
Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.


Η NASA, ωστόσο, εξηγεί ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο σχετικά σπάνιο: «Γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες».

2 σχόλια:

  1. Υποθέτω ότι το φαινόμενο γίνεται αντιληπτό σε συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένες ώρες. Στον Βόλο δεν το παρατήρησα. Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε και εγώ .Αθήνα πετρούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.