Ετικέτες

30.5.14

Η θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας στο μέτωπο (Σεπτέμβριος 1914)
Η εικόνα αυτή αγιογραφήθηκε εις ανάμνησιν μιας θαυματουργής εμφανίσεως της Παναγίας κοντά στην πόλη Αυγούστωβ (σήμερα στην Ανατολική Πολωνία),πριν από την μάχη της Βαρσοβίας (15 Σεπτεμβρίου-26 Οκτωβρίου 1914), που έληξε με νίκη των Ρώσων κατά των Γερμανών και των Αυστρο-ούγγρων.


 Συγκεκριμένα τη νύχτα της 7ης προς 8η Σεπτεμβρίου οι στρατιώτες είδαν στον ουρανό την Παναγία κρατώντας στην αγκαλιά τον Ιησού και δείχνοντας προς τα δυτικά. Ακολούθησε η μάχη του Αυγούστωβ που τελείωσε με μεγάλη νίκη των Ρώσων. Σε αυτή την μάχη δεν έπαθε τίποτα κανείς από τους 52 Κοζάκους στρατιώτες που είδαν την Παναγία. Το γεγονός μάλιστα γράφτηκε και στις εφημερίδες της εποχής.Το 1915 αγιογραφήθηκε και η πρώτη εικόνα. Είχε ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 1915 και αναφέρει:

«Αυτή η εικόνα φτιάχτηκε με εισφορά των συζύγων των Κοζάκων στρατιωτών από το Kletsko-Pochtovskaya υπέρ υγείας αυτών». Ακολουθούν τα 52 ονόματα αυτών που είδαν το όραμα.Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Kreminskyi (σημερινό Βόλογκραντ) και έμεινε εκεί μέχρι το 1918. Όταν οι μπολσεβίκοι έκλεισαν το μοναστήρι ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων έκρυψε την εικόνα.


Σήμερα βρίσκεται στην Μονή Αναλήψεως Kreminskyi όπου επέστρεψαν την εικόνα το 1992 όταν και ξανάνοιξε το μοναστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.