Ετικέτες

23.6.14

666: Το χάραγμα του θηρίου – Η τελική επιλογή της ανθρωπότητας

Mark-of-the-Beast-scan1-e1317263531972.jpg

Αναφέρεται στην ποπ κουλτούρα. Υπάρχουν τραγούδια γι’ αυτό. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές φράσεις της Αγίας Γραφής.

Το χάραγμα του θηρίου περιγράφεται αναλυτικά στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης:

16. Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους·

17 και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του.

18 Εδώ είναι η σοφία· όποιος έχει τον νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου· επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι 666.
Το «χάραγμα» (‘mark’ στα αγγλικά) θα είναι κάποιο είδος αποτυπώματος στο χέρι ή στο μέτωπο. Το «αυτός» στον στίχο 16, είναι ο Ψευδοπροφήτης, εκείνος ο οποίος υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα. Ο ψευδοπροφήτης θα επιδιώξει να προωθήσει τον Αντίχριστο και θα είναι υπεύθυνος στο να οδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο να λατρεύσει τον ψεύτικο Μεσσία ως ‘θεό’. Ένα άλλο μέρος της δουλειάς του θα είναι να οδηγήσει όλους τους πολίτες του κόσμου να λάβουν το χάραγμα ως μέρος ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Δείτε το trailer της νέας κινηματογραφικής ταινίας “In Time”, όπου σε μία μελλοντική εποχή, εν έτει 2161, το χρήμα έχει εξαφανιστεί και την θέση του έχει πάρει ο χρόνος:

Για περισσότερα
κλικ 
Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.