Ετικέτες

5.6.14

Συρία: Πρόεδρος με 88,7% ο Ασάντ.


σχόλιο Γ.Θ : Ο Συριακός λαός απέδειξε ότι η Νέα Τάξη δεν είναι ανίκητη. 

  
Νικητής των προεδρικών εκλογών στη Συρία είναι ο Μπασάρ αλ Ασάντ με ποσοστό 88,7%.
Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Χάσαν αλ Νούρι και ο Μάχερ αλ Χάτζαρ, εξασφάλισαν αντίστοιχα 4,3% και 3,2% των ψήφων, σύμφωνα με τον αλ Λάχαμ.

Επίσης σύμφωνα με τις εκλογικές αρχές της χώρας , το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές ανήλθε σε 73,42%.

Στα 15,8 εκατομμύρια των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, τα 11,6 εκατομμύρια μετείχαν στις προεδρικές εκλογές, διευκρίνισε ο αξιωματούχος των εκλογικών αρχών Μάτζεντ Χάντρα.





Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 442.108, δηλαδή σε ποσοστό 3,8%. Η νίκη του Ασάντ θεωρείτο αναμενόμενη, ενώ τόσο οι ομάδες της αντιπολίτευσης όσο και η διεθνής σιωνιστική κοινότητα είχαν απορρίψει την εκλογική διαδικασία.

Νωρίτερα οι σιωνοκρατούμενες Βρυξέλλες χαρακτήρισαν τις εκλογές «παράνομες», ωστόσο η Ε.Ε. κάλεσε την συριακή Κυβέρνηση να αρχίσει «πραγματικές πολιτικές διαπραγματεύσεις» για να βρεθεί μια λύση στην σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στη Συρία «ένα τεράστιο μηδενικό».

Ο Κέρι κάλεσε επίσης τη Ρωσία, το Ιράν και το λιβανέζικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, που έχουν συνταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, να εργαστούν ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία.

Νεκροί σε πανηγυρισμούς
Εν τω μεταξύ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης από πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα που ερρίφθησαν σε ένδειξη χαράς στην Δαμασκό.

Σε ανακοίνωσή του ο Άσαντ είχε ζητήσει αποχή από τέτοιου είδους εκδηλώσεις χαράς.

«Η έκφραση της χαράς και του ενθουσιασμού μας που απορρέει από το εθνικό μας αίσθημα δεν αιτιολογεί τους πυροβολισμούς στον αέρα που απειλούν την ζωή πολιτών», είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωσή του, το περιεχόμενο της οποίας μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι στη Συρία περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο με τους ισλαμοφασίστες που μαίνεται εδώ και τρία χρόνια.


http://www.arabnews.com/sites/default/files/imagecache/galleryformatter_slide/5791696711290867.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.