Ετικέτες

12.6.14

Η αντίχριστη δήλωση του Βατικανού για την Αγιά Σοφιά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Γιώργος Θαλάσσης 

Είναι γνωστή η αρνητική στάση του Βατικανού απέναντι στον Ελληνισμό στα χρόνια της Εθνεγερσίας του ’21. 

Η στάση αυτή υιοθετήθηκε απόλυτα από τους Έλληνες Ουνίτες, που μαζί με τους εβραίους του Ελλαδικού χώρου αντιτάχθηκαν στον αγώνα για ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό φοβούμενοι μια Ανάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
 
Φυσικά η στάση αυτή των υποτιθέμενων χριστιανών του Πάπα δεν εκδηλώθηκε τότε για πρώτη φορά. Μετά την Άλωση της Βασιλευούσης το Βατικανό εξέφραζε την χαρά του για την πτώση της Πόλης από τους μουσουλμάνους τούρκους. 

Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι Έλληνες του Ελευθερίου Βενιζέλου μπήκαν νικητές μέσα την Κωνσταντινούπολη λειτουργώντας και την Αγιά Σοφιά και έχοντας προηγουμένως συντρίψει μαζί με τους συμμάχους την οθωμανική αλαζονεία, το Βατικανό ωρυότανε, ότι προτιμάει να βλέπει στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς την ημισέληνο παρά τον Ελληνικό Σταυρό, και την μουσουλμανική αδιαφορία από την Ορθόδοξη Πίστη. 

Στα χρόνια της Σοβιετίας είναι επίσης γνωστές οι γλοιώδεις ευχαριστήριες επιστολές του Πάπα προς τον αντίχριστο σφαγέα των Ορθοδόξων Στάλιν, που γκρέμιζε την μία Εκκλησία μετά την άλλη και που αιματοκύλησε τη Ρωσική Γη με Ορθόδοξο Χριστιανικό αίμα. 

Στα χρόνια του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου γνωστοί Σέρβοι ιεράρχες ταξίδεψαν ως το Βατικανό για να ζητήσουν από τον Ιωάννη Παύλο Β’ να μεσολαβήσει προκειμένου να σταματήσει ο Νατοϊκός βομβαρδισμός των σύγχρονων σταυροφόρων–διαβολοφόρων. Η απάντησή του μέσω των Βατικάνειων υπουργών του ήταν: «Δεχτείτε τον Πάπα στην Σερβία και όλα θα φτιάξουν». 

Κάποτε, όσο και να παραμένει μυστικό, θα γίνει γνωστή ποια ήταν και η στάση του Βατικανού μέσω των ελληνο-ουνιτικών παρακλαδιών του στηντραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού το 1974. 

Πίσω από τα ψεύτικα Βατικάνεια χαμόγελα, τις αγκαλιές και τα φιλιά σε αλλόδοξους και Ορθόδοξους, πίσω από τις λαϊκού τύπου δηλώσεις και τα παπικά show δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει, ότι ο Πάπας είναι η διαστρέβλωση της Ορθής Πίστης, ο αρχηγός-σύμβολο της σατανοκινούμενης Δύσης και ο θεσμός που ενώνει τον σάπιο δυτικό πολιτισμό, που σαν στόχο έχει παγκόσμια κυριαρχία και έλεγχο. 

Μπορεί στην εποχή μας οι Πάπες να έχουν αλλάξει στρατηγική συμπεριφορά και από ψευτοταπεινότητα να σταμάτησαν να φοράνε την Παπική τιάρα, άλλα η ουσία, ο στόχος και η δαιμονιώδης δίψα για παγκόσμια πρωτοκαθεδρία παραμένει αναλλοίωτη. 

Όσο παραμένουμε Ορθόδοξοι, οι Πάπες ποτέ δεν θα μας βοηθήσουν πραγματικά, αλλά και αν ακόμα μιμούμασταν το παράδειγμα των Βυζαντινών προγόνων μας σε μια νέα προδοσία Φεράρας-Φλωρεντίας, να είμαστε σίγουροι ότι το Βατικανό θα χαιρόταν και πάλι με την απώλειά μας από ένα καινούργιο 1453. 

Πολλοί αδελφοί μας αναρωτιούνται, γιατί εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε σε όλη την πορεία της ιστορίας μας διωγμούς, αίμα και καταστροφές, ενώ το Βατικανό και οι Παπικοί ζουν σε μια κοσμική αρμονία; 

Ας κρατήσουμε την απάντηση για να μην σκανδαλιζόμαστε. Το καλό και το Ορθό πολεμάται. Ό,τι δεν έχει εμπόδια, δεν είναι εκ Θεού.Ακολουθούμε την πορεία του Κυρίου. Την πορεία που επεφύλαξε και στους Αποστόλους, στους Αγίους, στους εκλεκτούς Του. Ακολουθούμε τον Κύριο στον Γολγοθά, το Γένος των Ορθοδόξων, ακολουθούμε τον Κύριο και στην Ανάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.