Ετικέτες

26.6.14

Ανήσυχη η Αρχιεπισκοπή Κρήτης με την εμφάνιση αιρέσεων στο Ηράκλειο


arxiepiskopi-kritis
Καταιγιστική είναι σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης η «επιδρομή» από «αιρέσεις» όπως τις χαρακτηρίζει που δέχεται το νησί μας καθώς κάθε είδους θρησκευτικές ομάδες ή «Εκκλησίες» όπως αυτοαποκαλούνται από τους ιδρυτές τους, προσπαθούν να προσεγγίσουν τους πιστούς.


Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα φυλλάδια τα οποία μοιράστηκαν πόρτα- πόρτα σε γειτονιές του Ηρακλείου και τα οποία καλούν τους πολίτες να ακούσουν τα κηρύγματα μέσω ραδιοφωνικών σταθμών, να ζητήσουν να τους αποσταλεί η Καινή Διαθήκη και να αφήσουν τον «Ιησού να επέμβει στη ζωή τους», όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

Αρχιεπισκοπή: Πρόκειται για αιρέσεις

Ανήσυχοι για τις εξελίξεις είναι οι ιεράρχες της Κρήτης με τον Πρωτοσύγγελο της Αρχιεπισκοπής Μεθόδιο Βερνιδάκη να χαρακτηρίζει στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής από την οποία προέρχονται τα φυλλάδια «αίρεση», ενώ υποστηρίζει ότι οι Προτεστάντες έχουν κατακερματιστεί και προκύπτουν θρησκευτικές ομάδες.

«Εμπόριο ελπίδας»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωτοσύγγελος είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις και στην Κρήτη αιρέσεων που προσεγγίζουν ανθρώπους σε γειτονιές, σπίτια, μαγαζιά, χώρους εργασίας και επιλέγουν τους στόχους τους όπως τονίζει προτιμώντας κυρίως ευάλωτους ανθρώπους τους οποίους μπορεί να «κερδίσει» το χαμόγελο των ανθρώπων που τους προσηλυτίζουν ή υπόσχεσή τους για στήριξη και ελπίδα.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα μελών αιρέσεων που εργάζονται σε χώρους εργασίας με δεκάδες εργαζόμενους όπως νοσοκομεία, οι οποίοι προσηλυτίζουν ασθενείς ή ακόμα και τους συγγενείς τους. …

Πάντως η Αρχιεπισκοπή Κρήτης προειδοποιεί ότι θα πρέπει οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας να παραμένουν προσηλωμένοι στην παράδοση και την πίστη τους και να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι σε όσους προσπαθούν να τους προσεγγίσουν. Ενώ διευκρινίζει ότι ακόμα και η Καινή Διαθήκη που αποστέλλεται από θρησκευτικές ομάδες, περιλαμβάνει αποκλειστικά τη δική τους ερμηνεία…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.