Ετικέτες

17.6.14

Μελέτη αποδεικνύει ότι η παρακολούθηση πορνό συρρικνώνει τον εγκέφαλο.

Μια ερευνητική μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης: Ψυχιατρική (American Medical Association: Psychiatry), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο πορνό παρακολουθεί ένα άτομο... τόσο λιγότερη φαιά ουσία, δραστηριότητα και συνδετικότητα έχει στον εγκέφαλό του.


«Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε ο Δρ Donald Hilton, νευροχειρουργός και κλινικός ιατρός, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα της Νευροχειρουργικής στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Είναι μια συνακόλουθη μελέτη, έτσι ώστε από μόνη της η μελέτη δεν μπορεί να υποστηρίξει την αιτιώδη συνάφεια. Ωστόσο, μπορεί να είναι συνεπής με την αιτιώδη συνάφεια, αν ερμηνευθεί υπό το φως άλλων μελετών που δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αλλάζει με τη μάθηση και ότι η μάθηση προκαλεί την αλλαγή.

«Υποσημείωση: Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι χρήστες βαρύ πορνό έχουν δομική συρρίκνωση του εγκεφάλου. Είτε γεννήθηκαν με συρρίκνωση και επομένως καταδικάστηκαν από τη μοίρα τους, είτε συρρικνώνεται όσο περισσότερο βλέπουν, κανένα δεν είναι καλό. Είναι σαν να λέμε να έχετε έναν όγκο στον εγκέφαλο και να ανησυχείτε για το αν έχετε γεννηθεί με αυτόν ή αν κάνετε κάτι για να τον προκαλέσετε. Και τα δύο είναι κακά», εξήγησε ο Hilton.

Αυτή είναι άλλη μια οριστική διαπίστωση ότι η πορνογραφία βλάπτει, αποδεικνύοντας ότι η χρήση πορνό είναι μια κρίση δημόσιας υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πολλές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του Δρ Valerie Voon το περασμένο φθινόπωρο, έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση του πορνό επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, αλλάζοντας τον τρόπο που ένας χρήστης δρα και αντιδρά στον πραγματικό κόσμο, μακριά από τον υπολογιστή του.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση αναφέρει ότι η πορνογραφία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό απαράδεκτη για τους Αμερικάνους. Το 67% των Αμερικανών απάντησε ότι δεν εγκρίνει τη χρήση της πορνογραφίας. Σίγουρα, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η πορνογραφία είναι επιζήμια για την κοινωνία μας σε μια θεμελιώδη βάση. Τώρα, υπάρχει περαιτέρω απόδειξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.