Ετικέτες

15.7.14

40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο – Μια βραδιά τιμής, μνήμης και καταγγελίας.

ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
& ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ, ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.


Δεν επιτρέπουν στους πολεμιστές της Κύπρου να μεταβούν φέτος στο μαρτυρικό νησί, για να τιμήσουν τα 40 χρόνια από την επιχείρηση του Αττίλα που διχοτόμησε το νησί.

Όπως καταγγέλλουν στο IONION FM, οι πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ, Γιώργος Σολωμός από το Τραγανό και Σωτήρης Θεοδωρόπουλος από το Χειμαδιό, φέτος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνει άδεια στους πολεμιστές να μεταβούν στο νησί, ούτε διαθέτει το C130 για την μεταφορά τους, αντί αυτού στέλνει μόλις έναν εκπρόσωπο από κάθε νομό.

«Θέλουν να ξεχαστεί η υπόθεσης Κύπρος. Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω ότι έχασα το χέρι μου 20 χρονών παιδί στην μάχη», δήλωσε συγκινημένος στο IONION FM o Γιώργος Σολωμός από το Τραγανό.

«Νοιώθω προδομένος από την Ελληνική Πολιτεία. Γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια, άφησαν σκόπιμα να γίνει η απόβαση των Τούρκων και μας έλεγαν να μην επέμβουμε», κατήγγειλε ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος από το Χειμαδιό, του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ, οι ήρωες που εστάλησαν ως πρόβατα επί σφαγή, ουδέποτε αναγνωρίστηκαν ως πολεμιστές της Κύπρου, αντιθέτως η ταυτότητα τους αναφέρει πολεμιστές του 1940… 

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό: http://ionionfm.gr/player.php



http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.