Ετικέτες

11.7.14

Ένας πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη – Προς κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης;

προς-κατάπαυση-πυρός-μεταξύ-Ισράηλ-και-Παλαιστίνης
Οι Η.Π.Α είναι έτοιμες να διαμεσολαβήσουν για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων της Χαμάς, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Barack Obama.



Οι ανωτέρω πληροφορίες απορρέουν από το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Ο Netanyahu είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η επιχείρηση του Ισραήλ προχωρά βάσει προγράμματος, ενώ τόνισε ότι «αναμένονται νέα στάδια στην εξέλιξή του».
Οι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, και οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τους Παλαιστινίους σε Ισραηλινά εδάφη συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.
Περισσότεροι από 90 Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τρίτη, σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές αρχές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, περίπου οι μισοί εξ΄ αυτών είναι πολίτες, με 600 ακόμη ανθρώπους – κυρίως άμαχος πληθυσμός – να τραυματίζεται από τις αεροπορικές επιδρομές.
Παλαιστίνιοι αναζητούν εναγωνίως για ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια έπειτα από τη νυχτερινή αεροπορική επιδρομή στο Rafah
Παλαιστίνιοι αναζητούν εναγωνίως για ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια έπειτα από τη νυχτερινή αεροπορική επιδρομή στο Rafah
ισραήλ-παλαιστίνη-εχθροπραξίες-2
Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε πρατήριο καυσίμων στην πόλη Ashdod του Ισραήλ, οδηγώντας στον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου
ισραήλ-παλαιστίνη-εχθροπραξίες-3
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πότε θα επέμβουν τα χερσαία ισραηλινά στρατεύματα ή αν αυτό όντως θα γίνει πράξη

Παλαιστίνια αντιδρά βλέποντας το σκάφος του γιού της να τυλίγεται στις φλόγες έπειτα από επίθεση ισραηλινών ναυτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνια αντιδρά βλέποντας το σκάφος του γιού της να τυλίγεται στις φλόγες έπειτα από επίθεση ισραηλινών ναυτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας
Αντιθέτως, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται «δεκάδες τρομοκράτες».. Επίσης οι ισραηλινοί ανέφεραν ότι οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς έχουν εκτοξεύσει περίπου 500 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας από τη στιγμή που ξεκίνησε να υλοποιείται η Επιχείρηση Protective Edge τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Οι Ισραηλινοί επιμένουν ότι πολλές από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούν Θόλος.
Έως τώρα, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα στο Ισραήλ.
Όπως σας ενημερώσαμε, ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά όταν ρουκέτα έπληξε πρατήριο καυσίμων στη πόλη Ashdod στο νότιο Ισραήλ.
Επίσης, ο στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι ένοπλοι μαχητές στο Νότο της χώρας εκτόξευσαν τρείς ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και ότι το Ισραήλ απάντησε με ρίψεις οβίδων προς το Νότιο Λίβανο. Δενέχουναναφερθείτραυματισμοίαπότοσυμβάν.
Σύμφωνα με Παλαιστινιακές αρχές, αεροπορική επιδρομή σε οικία στη νότια πόλη της Rafah οδήγησε στο θάνατο τριών ανθρώπων στη Γάζα το προηγούμενο βράδυ.
«Ένας Πόλεμος είναι σε εξέλιξη»
Αναλυτικότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Netanyahu ανέφερε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες και προετοιμασμένες να διευκολύνουν την διακοπή των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένης και της επιστροφής στην συμφωνία κατάπαυσης πυρός του 2012», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α καταδίκασε επίσης τις εκτοξεύσει ρουκετών από τη Χαμάς «εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης δίδοντας έμφαση στην ανάγκη να προστατευθούν οι ζωές του άμαχου πληθυσμού και στην αποκατάσταση της ηρεμίας από τις εμπλεκόμενες πλευρές».
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, καθώς και ο Vladimir Putin προχώρησαν επίσης σε καλέσματα για κατάπαυση του πυρός.
Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-Moon, κάλεσε τόσο το Ισραήλ όσο και την Παλαιστίνη σε αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να υποφέρει από ακόμη μία «ασυγκράτητη πολεμική σύρραξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.