Ετικέτες

2.8.14

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (3/8 έως 9/8)

Την ερχόμενη εβδομάδα (3/8-9/8) συνεχίζουμε τη νηστεία του δεκαπενταύγουστου! Όλες τις καθημερινές έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο). Την Τετάρτη 6/8 εορτάζουμε την μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, οπότε γίνεται κατάλυσις ιχθύος. 

Κυριακή 3/8 και Σάββατο 9/8: νηστεία (κατάλυσις οίνου και ελαίου)
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο)
Τετάρτη 6/8: νηστεία (κατάλυσις ιχθύος)

Νηστεία οίνου και ελαίου συνεπάγεται και νηστεία ως προς το αλκοόλ γενικότερα...

Ας υπενθυμίσω ότι: 

1. την Παρασκευή νηστεύουμε, επειδή Παρασκευή σταυρώθηκε ο Κύριος. Σταυρώνουμε με τη νηστεία μας τον κακό εαυτό μας, για να μας ελεήσει τους ανάξιους, όπως ελέησε τον εσταυρωμένο ευγνώμονα ληστή. 

2. την Τετάρτη νηστεύουμεγια να ενθυμούμαστε ότι ένας από τους μαθητές του, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, Τον πρόδωσε ημέρα Τετάρτη.

Επίσης, να σας τονίσω ότι η γενικότερη λογική της νηστείας είναι να στερηθούμε και όχι να τρώμε σε τεράστιες ποσότητες άλλα προϊόντα όπως π.χ. ψωμί, γλυκά του κουταλιού, υποκατάστατα γάλακτος, τυριού ή κρέατος κ.α. Να τρώτε με μέτρο

Τέλος, η νηστεία δεν αναφέρεται μόνο στον περιορισμό συγκεκριμένων τροφών (π.χ. γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας) αλλά και στην εγκράτεια ως προς τις σαρκικές απολαύσεις. Περισσότερα μπορείτε να συζητήσετε με τον πνευματικό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.