Ετικέτες

22.8.14

Πρωϊνή προσευχή των Πατέρων της Όπτινα


Σημείωση ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Παρακάτω σας αναδημοσιεύουμε μια πολύ σύντομη, αλλά περιεκτική πρωινή προσευχή για τις ημέρες που είστε βιαστικοί. Ένα λεπτό αρκεί για να την διαβάσετε! 

Να μην ξεκινάτε ποτέ την ημέρα σας χωρίς προσευχή... το ίδιο και το βράδυ. Από το να μην προσευχηθείτε καθόλου είναι προτιμότερο έστω και να πείτε μια μονόλεπτη προσευχή, π.χ. το τρισάγιο ή την Κυριακή προσευχή (πάτερ ημών) ή το σύμβολο της Πίστεως... Όσοι έχουν περισσότερο χρόνο και όρεξη μπορούν να ακολουθήσουν τις επίσημες ακολουθίες (μεσονυκτικό, όρθρος, εσπερινός, μικρό απόδειπνο κτλ.)

Κύριε, βοήθησέ με να αντιμετωπίσω με ψυχική γαλήνη όλα, όσα Θα μου φέρει η σημερινή ημέρα. Βοήθησέ με να παραδοθώ ολοκληρωτικά στο άγιο Θέλημα Σου. Στην κάθε ώρα αυτής τηs ημέρας φώτισέ με και δυνάμωνέ με για το κάθε τι.

Όποιες ειδήσεις κι’ αν λάβω στο διάστημα τηs σημερινής ημέρας, δίδαξέ με, να τιs δεχθώ με ηρεμία και με την πεποίθηση ότι προέρχονται από το άγιο θέλημά Σου.

Καθοδήγησε τιs σκέψεις και τα συναισθήματα μου σε όλα τα έργα μου και τα λόγια μου. Σε όλες τιs απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω, ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα.

Δίδαξέ με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος τηs οικογένειάς μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μην συγχύσω και στενοχωρήσω κανένα.

Κύριε, δος μου την δύναμη να υποφέρω τον κόπο και όλα τα γεγονότα τηs ημέρας αυτής καθ’ όλη την διάρκειά της.

Καθοδήγησε την θέλησή μου και δίδαξέ με να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και να αγαπώ.

Αμήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.