Ετικέτες

25.9.14

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Μην εμπιστεύεστε απόλυτα τα μοντέλα πρόγνωσης, διότι είναι απλουστευμένες εκδοχές της ατμόσφαιρας και δεν πιάνουν σε καμιά περίπτωση με ακρίβεια το πραγματικό φυσικό σύστημα. Είναι πιθανό να πέσουν έξω σε προγνώσεις 2 ημερών και άνω, αλλά δεν βλάπτει να λάβουμε υπ' όψιν την πιθανότητα και να προετοιμαστούμε ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο π.χ. ο εκάστοτε δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια κ.ο.κ. ... 

Τέλος, λάβετε υπ' όψιν ότι είναι πάγια τακτική της ΕΜΥ σε περίπτωση αναμενόμενης "θεομηνίας" να υπερβάλλει (και καλά κάνει, ώστε να υπάρχει εγρήγορση και καλύτερη προετοιμασία)... Σε περίπτωση αποτυχίας της πρόγνωσης (δηλ. αν δεν κάνει τόσο κακό καιρό) δεν έγινε και τίποτα... αν όμως το παρουσιάσει ήπια και ακολουθήσει θεομηνία τότε κινδυνεύουν τα κεφάλια τους!

Θα παρακολουθώ τις ανακοινώσεις και θα σας κρατήσω ενήμερους σχετικά με το αν θα παραμείνει η τάση που φαίνεται αυτήν την στιγμή, δηλ. της αναμενόμενης υπερκαταιγίδας.

Ακολουθεί η ειδοποίηση από το greek-weather.org (που έγινε την 23η Σεπτεμβρίου, άρα είναι υπό εξέταση...)

Μία εκ των σφοδρότερων θεομηνιών, από όλες όσες έρχονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αναμένεται σύμφωνα με τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, να χτυπήσει την Ελλάδα, από τη Παρασκευή 26 ως και τη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, με πανίσχυρες καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι, πολλούς κεραυνούς αλλά και θυελλώδεις ανέμους.Η θερμοκρασία γενικότερα θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την Ελλάδα, με το βόρειο ρεύμα αέρα, να ενισχύεται σημαντικά στο Αιγαίο πέλαγος.

Η σφοδρή αυτή θεομηνία, θα είναι σε θέση να ''χτυπήσει'' με ακραία καιρικά φαινόμενα πολλές περιοχές της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 27 ως και τη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου. Τη Παρασκευή ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Από το Σάββατο μέχρι και τη Τρίτη όμως, προβλέπονται υπερκαταιγίδες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Στερεά Ελλάδα, στη Πελοπόννησο, στη Μακεδονία αλλά και τη Θεσσαλία. Τα πιο ακραία φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου πελάγους.

Δείξτε προσοχή, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν πιθανούς κινδύνους για τη σωματική σας ακεραιότητα. Όσες φορές σας έχουμε προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα, αυτά όντως ήρθαν και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα. Καλό θα είναι να μη ταξιδέψετε με πλοίο ή αεροπλάνο από τις 26 ως και τις 30 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.