Ετικέτες

26.10.14

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου)

Η τρέχουσα εβδομάδα (26/10-1/11) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 29/10 και η Παρασκευή 31/10 είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (αλάδωτο). 


Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο)


Ας υπενθυμίσω ότι: 


1. την Παρασκευή νηστεύουμε, επειδή Παρασκευή σταυρώθηκε ο Κύριος. Σταυρώνουμε με τη νηστεία μας τον κακό εαυτό μας, για να μας ελεήσει τους ανάξιους, όπως ελέησε τον εσταυρωμένο ευγνώμονα ληστή. 

2. την Τετάρτη νηστεύουμεγια να ενθυμούμαστε ότι ένας από τους μαθητές του, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, Τον πρόδωσε ημέρα Τετάρτη.

Επίσης, να σας τονίσω ότι η γενικότερη λογική της νηστείας είναι να στερηθούμε και όχι να τρώμε σε τεράστιες ποσότητες άλλα προϊόντα όπως π.χ. ψωμί, γλυκά του κουταλιού, υποκατάστατα γάλακτος, τυριού ή κρέατος κ.α. Να τρώτε με μέτρο

Τέλος, η νηστεία δεν αναφέρεται μόνο στον περιορισμό συγκεκριμένων τροφών (π.χ. γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας) αλλά και στην εγκράτεια ως προς τις σαρκικές απολαύσεις. Περισσότερα μπορείτε να συζητήσετε με τον πνευματικό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.