Ετικέτες

25.10.14

Ε, ρε γλέντια το Νοέμβρη.



Το Νοέμβρη που έρχεται αγριεμένη η τρόικα στην Αθήνα –μετά τις ανοησίες περί εξόδου από το ΔΝΤ και τις απειλές για κατάργηση των συμφωνιών- θα πέσει πολύ κλάμα.





Γιατί μετά τα παραμύθια της κυβέρνησης, ότι φτάσαμε στο τέλος των μνημονίων και τους διώχνουμε από πάνω μας, Λαγκάρντ και λοιπούς συγγενείς, μετά τους ψευτοτσαμπουκάδες ότι εμείς οι μάγκες όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε και θα τους κάνουμε με μονομερείς αποφάσεις διαγραφής των συμφωνιών να μας τρέμουν, έφτασε η ώρα του λογαριασμού.
Έρχονται οι ψυχροί χαρτογιακάδες της τρόικα για να μας πουν απλά και ψυχρά:
«Δεν κάνετε αυτά που συμφωνήσατε. Εδώ και τώρα λοιπόν θέλουμε απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση μισθών για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων σε οργανισμούς και δήμους και όχι μετατάξεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων και κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο των τεράστιων ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά για την ώρα και βλέπουμε για αργότερα. Αλλιώς λεφτά δεν έχει».
Και πού να βγούμε στις αγορές για δανεικά; Εκεί μας περιμένει ένα αγγούρι να... μετά συγχωρήσεως.
Από τον παράδεισο που μας υπόσχονταν οι κυβερνητικοί παπαγάλοι αρχές του Οκτώβρη, στην κόλαση της πραγματικότητας 20 μέρες μετά.
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτά τα βαριά μέτρα πρέπει να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή από βουλευτές που βρίσκονται σε παράκρουση, γιατί βλέπουν ότι το πιθανότερο είναι να μην ξαναεκλεγούν στις προσεχείς εκλογές.

Όπως θα έλεγε και ο Καραγκιόζης: «ε, ρε γλέντια που μας περιμένουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.