Ετικέτες

22.10.14

Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κύπρο

cuprus (4)
Οι κύπριοι ενωμένοι επαναλαμβάνουμε στο pentapostagma.gr  σε αυτή την κρίσιμη φάση που διέρχονται αποφάσισαν δέσμη μέτρων για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν την τουρκική προκλητικότητα.  Στο πλαίσιο αυτό οι κύπριοι πιέζουν την ΕΕ να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας.

Για αυτό και είναι πολύ σημαντική η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου στη μίνι Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 12 και 13 Νοεμβρίου.
Το θέμα θα μπει στην ατζέντα της μίνι Ολομέλειας, που δεν διαφέρει από την μηνιαία Ολομέλεια που γίνεται στο Στρασβούργο, υπό τον τίτλο “Turkish actions creating tensions in the exclusive economic zone of the Republic of Cyprus” (Τουρκικές ενέργειες που προκαλούν εντάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας).
Της συζήτησης θα ακολουθήσει ψήφισμα. Αρχικά πρόβλημα υπήρχε ως προς τον τίτλο, καθότι η Ομάδα των Πρασίνων θεωρούσε ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται αναφορά στη δράση της Τουρκίας, για να μη φαίνεται εκ των προτέρων προκατάληψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εν συνεχεία, κατόπιν παρέμβασης του ΕΛΚ και της Αριστεράς, ο τίτλος της συζήτησης αναμένεται ότι θα αναφέρεται στην τουρκική δράση στην κυπριακή ΑΟΖ και στη δημιουργία έντασης.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες η κυπριακή εθνοφρουρά ευρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή , καθώς και η ΕΛΔΥΚ δια παν ενδεχόμενο. Αναμένουμε από την Ευρώπη να αντιδράσει  σε μια τέτοια κατάφορα παραβίαση του δικαίου, και όχι να κρύβονται όλοι πίσω από τα όργωνα στις Βρυξέλες, για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία.
Αυτές τις κρίσιμες περιόδους καλό είναι να υπάρχει ομόνοια, σύμπνοια, και συνεργασία μεταξύ όλων πολιτικών και λαού, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των  Τούρκων. Αυτό είναι καλό να το θυμόμαστε και εμείς στην χώρα  μας μέρες που έρχονται….
Με πληροφορίες από philenews.com/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.