Ετικέτες

11.11.14

Παραιτείται από Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης; - Τι δείχνουν οι έρευνες για τις μίζες


- Τι βρήκαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς μετά την ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στα χέρια τους 
- Αναμένεται η απάντηση της Βουλής για το αν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του δυο offshore εταιρείες 
- Η συμφωνία ήταν για την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma από την Eurocopter ύψους 64 εκατ. ευρώ

σχόλιο Γ.Θ : Το νεοταξικό σύστημα δεν χάνει απλά ένα ανενεργό πιόνι. Χάνει το δημοσκοπικό 1% πατριωτικών ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ. Να υπενθυμίσουμε ότι το νεοταξικό σύστημα ήλπιζε για τον Καρατζαφέρη ότι θα μπορούσε να "αρπάξει" ψηφοφόρους από τα άλλα λεγόμενα πατριωτικά κόμματα.



Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη μετά την έρευνα που έχει ξεκινήσει με αντικείμενο τον ίδιο και αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του δυο offshore εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα. 
Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής αναμένεται να απαντήσει ακόμα και απόψε για το αν μέσω των εταιρειών Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και Homeric TCI έλαβε εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Real News και το πρώτο ερώτημα είναι εάν έχουν δηλωθεί η όχι οι δυο εταιρείες στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ και στην συνέχεια θα προχωρήσει η έρευνα για να φανεί ο βαθμός της εμπλοκής του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση με τα ελικόπτερα. 
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί προσωρινά μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. 
Χθες, δήλωσε: «Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου». 
Μάλιστα σημείωσε ότι ο ίδιος θα κάνει τις επιλογές του ώστε να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. 
Και κατέληξε: «Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες». 
Ορκωτοί λογιστές μελετούν εξονυχιστικά την δήλωση «πόθεν έσχες» του Γιώργου Καρατζαφέρη μετά τη διαβίβαση στη Βουλή από τις εισαγγελικές αρχές της δικογραφίας για τις δύο υπεράκτιες εταιρίες στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα 1,6 εκατ. ευρώ.
Η δικογραφία έφθασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες Γιώργος Καλαντζής έδωσε εντολή στους ορκωτούς ελεγκτές να ελέγξουν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Η επιτροπή που ελέγχει τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, αναμένεται να ενημερωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα για τα αποτελέσματα του ελέγχου. 


Χαρτογραφήθηκε η διαδρομή του "μαύρου χρήματος"


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εισαγγελείς κατάφεραν να βρουν την διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Η έρευνα ξεκίνησε από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο.

Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, κατέληξαν ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρείες γνωστών στην ελληνική δικαιοσύνη επιχειρηματιών, οι οποίοι ελέγχονται ποινικά.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στα νησιά Jersey η μία εξ αυτών των υπεράκτιων εταιρειών είχαν πιστωθεί εμβάσματα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από λιβανέζικες εταιρίες οι οποίες ανήκουν σε μεγαλομέτοχο της Eurocopter.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων και των απαντήσεων επί των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής οι εισαγγελικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς ελλήνων πολιτών στο νησί Gernsey. 

Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.