Ετικέτες

16.12.14

Πακιστάν-130 οι νεκροί από την επίθεση των ταλιμπάν

Πακιστάν-130 οι νεκροί από την επίθεση των ταλιμπάν
Όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν, φτάνοντας τους 130, ενώ νεκροί είναι και τέσσερις δράστες της επίθεσης των ταλιμπάν σε σχολείο στη Πεσαβάρ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου.
Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 130, στην πλειονότητά τους μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.
Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.