Ετικέτες

17.1.15

Τι πραγματικά είναι ο πνευματισμός και ποιες οι συνέπειες που τον ακολουθούν;

Στο εξωτερικό υπάρχει στα παιδικά καταστήματα το παιχνίδι της μάγισσας.
Στη Ρόδο το τόλμησαν μερικοί μαθητές Γυμνασίου και τρομοκρατήθηκαν, 
γιατί με τις απαντήσεις του τους οδηγούσε στο μίσος προς άλλα άτομα... 

σχόλιο Γ.Θ : Αδέρφια, διαβάστε το οπωσδήποτε και διαλαλήστε το παντού! Κίνδυνος θάνατος ελλοχεύει...

Ο πνευματισμός είναι η επικοινωνία μέσω ενδιάμεσων (μέντιουμ) με άγνωστα πνεύματα ή πνεύματα δήθεν νεκρών.

Οι πνευματιστές στην Αγία Γραφή ονομάζονται νεκρομάντεις. Ο βασιλιάς Σαούλ, ενώ είχε διώξει κάθε μάντη και νεκρομάντη από τη χώρα του (Α’ Βασιλ. 28,3), πήγε σε μια νεκρομάντισσα (Α’ Βασιλ. 28, 4-25). Ο Θεός επέτρεψε εδώ να έρθει η ψυχή του Σαμουήλ και να του πει ό,τι του έλεγε ως ζωντανός: ο Θεός τον καθαιρεί από τη βασιλεία, γιατί ήταν ανυπάκουος. Αν ήταν ο διάβολος, που συνήθως πηγαίνει στους νεκρομάντεις, θα του έλεγε «καλά έκανες και ανυπάκουσες στο Θεό, να συνεχίσεις».

Ένα άλλο στοιχείο για την παρουσία του Σαμουήλ είναι ότι η προφητεία του, ότι ο Σαούλ την επόμενη μέρα θα σκοτωθεί, εκπληρώθηκε. Η αρχή και το τέλος της ζωής ανήκουν μόνο στο Θεό.

Οι νεκρομάντεις καλούν πνεύματα νεκρών. Στην ουσία έρχεται ο σατανάς και με τέχνη παραπλανά τα θύματά του. Ο Θεός τις ψυχές των νεκρών τις μεταφέρει στον πνευματικό κόσμο, όπου αναμένουν την κοινή Ανάσταση για την κρίση. Η παραδοχή φαντασμάτων είναι απομεινάρι της ειδωλολατρίας και εξυπηρετεί τα σχέδια του πονηρού για παραπλάνηση των ανθρώπων.Χριστιανοί, που παραβρέθηκαν τυχαία ή εσκεμμένα σε τέτοιες επικλήσεις, προσευχήθηκαν στο Χριστό και δεν εμφανίσθηκε το αναμενόμενο πνεύμα. Αν ήταν καλό να γυρίζουν οι ψυχές στη γη, αυτό θα μας το δίδασκε ο Χριστός. Στην παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου (Λουκά 16,19-31), ο πλούσιος στην κόλαση ζήτησε από τον Αβραάμ να στείλει το Λάζαρο στα αδέλφια του στη γη, να τους μιλήσει για το κατάντημά του, έτσι ώστε να συνετιστούν και να μη φθάσουν στη θέση του. Ο Αβραάμ του απάντησε ότι έχουν καθοδηγό τη διδασκαλία του Μωυσή και των προφητών κι ότι, αν δε συνετίζονται απ’ αυτή, ούτε και με την επιστροφή ενός νεκρού θα πεισθούν.

Εκτός από τους νεκρομάντεις πνευματιστές, υπάρχουν κι αυτοί που επικαλούνται πνεύματα, δήθεν αγαθά. Η παρουσία των πνευμάτων γίνεται αισθητή με την κίνηση αντικειμένων. Στο εξωτερικό υπάρχει στα παιδικά καταστήματα το παιχνίδι της μάγισσας. Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από ένα δίσκο στρογγυλό με γραμμένα γύρω-γύρω τα γράμματα του αλφαβήτου και από ένα βέλος στη μέση περιστρεφόμενο. Αφού συγκεντρωθούν τη νύχτα και σε κατάλληλη αστρολογική ημερομηνία, κάνουν όσοι βρίσκονται γύρω μια υβριστική «προσευχή» στο Θεό και διαπιστώνουν με την κίνηση του βέλους την παρουσία πνεύματος. Μετά θέτουν ερωτήσεις στο πνεύμα, κι αυτό δείχνει ένα-ένα τα γράμματα των λέξεων της απάντησης.

Στη Ρόδο το τόλμησαν μερικοί μαθητές Γυμνασίου και τρομοκρατήθηκαν, γιατί με τις απαντήσεις του τους οδηγούσε στο μίσος προς άλλα άτομα, πράγμα αντίθετο προς το θέλημα του Θεού. Τρεις άλλοι μεσήλικες, επειδή έκαναν στην εφηβεία τους επίκληση πνεύματος, αποτύγχαναν επανειλημμένα για πολλά χρόνια να ανοίξουν κάποια επιχείρηση και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.169-171), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.