Ετικέτες

1.1.15

Αποστολή Αγάπης σε Παιδιά


Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ευλόγησε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου μια διαφορετική Αποστολή Αγάπης σε 3 χώρους υποστήριξης παιδιών! Εισακούστηκε ο πόθος ορισμένων χριστιανών να δώσουν ΑΓΑΠΗ σε παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία, φροντίδα, και κυρίως την ΑΓΑΠΗ ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αυτό το διακόνημα!
Προτού αρχίσω την παρουσίαση της αποστολής αυτής, θέλω να εκφράσω την χαρά μου γιατί και στους 3 χώρους που επισκεφτήκαμε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ οι μόνοι που θέλησαν να προσφέρουν κάτι από το πλεόνασμα της Αγάπης τους! Καθώς είμασταν εκεί, είτε προσέρχονταν και άλλοι, είτε βρήκαμε άλλους πριν από εμάς να προσφέρουν ΑΓΑΠΗ κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους!
Δείτε λοιπόν τι ευδόκησε ο Γεννηθείς Χριστός μας να γίνει:


Όλα ξεκίνησαν όταν το προσωπικό ενός ξενώνα που δίνει στέγη σε Άτομα με ειδικές Ανάγκες(?) (ΑμΕΑ), παρότρυνε έναν ένοικο που είναι μοντελιστής αυτοκινήτων, και η συλλογή του με αυτοκίνητα μινιατούρες είχε επεκταθεί πολύ, να τα διαθέσει σε παιδιά! Παρόμοια ενέργεια έγινε και πέρσι όταν αρκετές μινιατούρες δόθηκαν στα υπέροχα παιδιά που μεγαλώνουν στο Ορθόδοξο Παιδικό Χωριό «Λύρειο» μετά από παρότρυνση  της ψυχιάτρου και συντονίστριας του χώρου!
[Ο ξενώνας αυτός υποστηρίζεται από το 3ο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΔΑΦΝΙ)]

Στις 11:30 πμ είμασταν στον ξενώνα, και αφού ανταλλάξαμε τις ευχές μας με τους άλλους ένοικους, φορτώσαμε δύο μεγάλες βαλίτσες ταξιδιού, γεμάτες με μινιατούρες αυτοκινήτων!!!!

Με την ευλογία του Χριστού μας, ξεκινήσαμε για τον πρώτο προορισμό μας, που ήταν οι εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα Αθηνών, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, Καρέα! Όταν φτάσαμε εκεί διαπιστώθηκε πως το πλήθος από τις μινιατούρες αυτοκινήτων ήταν ικανό να αρκέσει και για άλλους 2 τουλάχιστον χώρους! Το μέλος του προσωπικού στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν πίστευε αυτό που έβλεπε εμπρός στα μάτια της! Έτσι το περιεχόμενο της βαλίτσας χωρίστηκε σε ακόμη δυο ίσα μέρη!

Αφού έγινε η αναγκαία μεσημεριανή ξεκούραση και να περάσει το μεσημέρι, περίπου στις 4:00 μμ είμασταν εκ νέου στο αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς το Ορθόδοξο Παιδικό Χωριό «Λύρειο»!
Φτάνοντας εκεί αντικρίσαμε χαρούμενα παιδικά πρόσωπα να ξεπροβάλλουν πανταχόθεν, και στην είσοδο του σπιτιού τους μας υποδέχτηκε η Μάνα τους, η Αδελφή Παρθενία, που τα επέβλεπε διακριτικά!

Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Ορθόδοξο Παιδικό Χωριό «Λύρειο», αμέσως μας περιτριγυρίζουν «αγγαλομένο ποδί» αυτές οι ευλογημένες ψυχούλες, και έτσι, με αυτό το μοναδικό καλωσόρισμα, μπήκαμε μαζί στο σπίτι τους, καθίσαμε παρέα στο σαλόνι, και είπαμε τα νέα μας! Πριν καν αποκαλύψουμε τον σκοπό της επίσκεψής μας, δεχθήκαμε το πλουσιότατο κέρασμα με επιλογή νηστίσιμων ή μη γλυκισμάτων!

Μετά φανερώσαμε τον σκοπό της επίσκεψής μας, και προς έκπληξη μας, τα παιδιά συμφώνησαν να μην δουν το περιεχόμενο της μεγάλης σακούλας, αλλά: «η Μάνα να τα πάρει, να τα τυλίξει ξεχωριστά το καθένα, και να τα βάλει μαζί με τα άλλα στο (πανέμορφο) χριστουγεννιάτικο δέντρο, (που ήταν στο μεγάλο καθιστικό του σπιτιού) περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη»! Μείναμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον μετά την απάντηση αυτή!

Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε και άλλο, αλλά μας περίμενε το τελευταίο μέρος από τις μινιατούρες των αυτοκινήτων! Λίγο πριν φύγουμε, πήραμε ως αντίδωρο την ευλογία από την γερόντισσα και καθηγουμένη της μονής, η οποία έτυχε να επισκέπτεται εκείνη την στιγμή το σπίτι των παιδιών και αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Ορθόδοξο Παιδικό Χωριό «Λύρειο»!

Το τρίτο και τελευταίο τμήμα από τις μινιατούρες των αυτοκινήτων δόθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου που διευθύνει ο Πατήρ Αντώνιος! Έτσι λοιπόν, περίπου στις 7:00 μμ, φτάσαμε στον Κολωνό, εάν και δεν γνωρίζαμε την ακριβή διεύθυνση της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά βιώσαμε αυτό που γράφεται στο γνωστό Κάθισμα στον Όρθρο των Χριστουγέννων: «ὂπου Θεός δε βούλεται, νικᾱται φύσεως τάξις, ὡς γέγραπται»!

Μόλις που προλάβαμε ανοιχτή την πόρτα, την στιγμή που κάποιοι άλλοι άφηναν ταπεινά την βοήθεια τους, και έτσι μας δέχθηκαν, εάν και η γραμματεία ήταν κλειστή την ώρα που φτάσαμε! Μετά από ένα μικρό διαχωρισμό που έγινε, δόθηκε και το τελευταίο μέρος τους! Δυστυχώς η ώρα ήταν ακατάλληλη για να πάρουμε την ευχή του Πατρός Αντωνίου!

Εν κατακλείδι, η έκβαση της αποστολής αυτής ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε περίπου τα 40 με 50 παιδιά που υποστηρίζονται σε 3 διαφορετικούς χώρους να κάνουν χιλιάδες φανταστικά ταξίδια με τις μινιατούρες των αυτοκινήτων! Αποτέλεσμα που μας χαροποίησε ιδιαιτέρως!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την Αποστολή Αγάπης:

--Πρώτα πρώτα τον ίδιο τον κάτοχο της συλλογής αυτής που δέχθηκε να χαρίσει, εάν όχι όλη την συλλογή του, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος της!

--Το επιστημονικό προσωπικό, την συντονίστρια του ξενώνα, το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά και τους ενοίκους που ΟΛΟΙ ενεθάρρυναν αυτή την προσφορά Αγάπης!

-- Όλους τους αφανείς συντελεστές που έδωσαν κάθε υλική υποστήριξη για να γίνει αυτή η προσφορά!

--Το προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα, της Κιβωτού του Κόσμου, τις Αδελφές που μονάζουν και τις κυρίες στο Ορθόδοξο Παιδικό Χωριό «Λύρειο», αλλά κυρίως τα ΠΑΙΔΙΑ που μας περιέβαλλαν με τόση χαρά στο «Λύρειο», λες και γνώριζαν τα πάντα για την αποστολή μας! Άλλωστε, τι μπορείς να κρύψεις στα παιδιά;;;;
Μέγας ο Θεός, και θαυμαστά τα έργα Του!!!
Τέλος & Δόξα τω Θεώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.