Ετικέτες

26.1.15

Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες αργά το βράδυ με τον Γ.Γ.του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον επικεφαλής από το ΠΟΤΑΜΙ,  Σταύρο Θεοδωράκη  και τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Πάνο Καμμένο.
Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία να συναντηθούν σήμερα στις 10:30 π.μ. ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Συμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν προαπαιτούμενα από την πλευρά του κ.Καμμένου για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και οι ακρίβεις όροι θα συζητηθούν εκτενώς σήμερα το πρωί.
Από τη στιγμή που θα επικυρωθεί η συμφωνία στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, πως θα φτάσουν τις 162-163 έδρες και ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει απευθείας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον κ. Θεοδωράκη και στον κ. Κουτσούμπα την πρόθεσή του να τους συναντήσει αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 
Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με τον Φώτη Κουβέλη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως ευελπιστεί σε μετεκλογική συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ ακόμα και μετά τις εκλογές.
Στην Κουμουνδούρου, πάντως μένουν πολύ στα μηνύματα που είχε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας από το εξωτερικό υποστηρίζοντας πως το κλίμα αλλάζει και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή.
Ιδιαιτέρως ενθαρρυντική ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος θα επισκεφτεί την Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχε και από τον Πρόεδρο της Γαλλικής  Δημοκρατίας, ο οποίος υπενθύμισε τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με τη Γαλλία και εξέφρασε στον κύριο Τσίπρα την επιθυμία του να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Το νέο υπουργικό συμβούλιο
Επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης αν το κορυφαίο στέλεχος δεν αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Πολύ κοντά στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να βρίσκεται ο Γιάννης Βαρουφάκης και δεν αποκλείεται να τον πλαισιώσουν οι κύριοι Μηλιός και Τσακαλώτος.
Για το υπερυπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σταθάκης και για το υπουργείο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς.
Στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα να τοποθετηθεί ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ δεν αποκλείεται ο Πάνος Σκουρλέτης να επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε παραγωγικό υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής. Το υπουργείο Εργασίας δεν αποκλείεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν συμμετοχή στην κυβέρνηση πιθανότατα με ένα υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.