Ετικέτες

26.2.15

Πώς το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σοβαρή εξέλιξη 

σχόλιο Γ.Θ : Με αλλά λόγια, αυτό που θα επιδιώξει το ΚΚΕ, είναι να προκαλέσει... είτε την κατάρρευση της τετράμηνης παράτασης, είτε την πρόωρη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα πράξει (Προδοσία ή Αρκάδι/Κούγκι), είτε την πρώτη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σαμαροπασοκισμό.


Από αριστερά τη βγαίνει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση σε μια άκρως επιθετική κίνηση, η οποία αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ αναμένεται να επανακαταθέσει τις επόμενες ημέρες την πρόταση νόμου «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
Πρόκειται για πρόταση που είχε καταθέσει στην Βουλή το καλοκαίρι του 2012 και είχε συζητηθεί στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Η πρόταση νόμου δεν εισήχθη στην Ολομέλεια καθώς καταψηφίστηκε από την τότε πλειοψηφία. Ωστόσο, στην επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι την υπερψηφίζει.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Σαμοΐλης, εισηγητής επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα στην εισήγησή του ότι υπερψηφίζει την πρόταση του ΚΚΕ και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ακύρωση των μνημονίων, των συναφών εφαρμοστικών νόμων και η απόρριψη μιας χρηματοδότησης με τους γνωστούς «ληστρικούς και επαχθείς όρους», που συνοδεύεται και με μνημονιακές δεσμεύσεις, συνιστά προϋπόθεση για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με τις ομιλίες τους όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλαβαν το λόγο στη Συνεδρίαση.
Ενδεικτικά ο σημερινός υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης «χαιρέτησε» τότε την πρωτοβουλία του ΚΚΕ «να καταθέσει αυτήν την πρόταση νόμου, η οποία ήρθε προς συζήτηση σε μια πολύ κρίσιμη και επίκαιρη στιγμή, που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να περάσει από τη Βουλή το καταστροφικό πακέτο των 14 δισ. και της τελικής θεσμικής διάλυσης των εργασιακών σχέσεων».
Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει «ολόθερμα την πρόταση νόμου όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά αλλά γιατί η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, μαζί με την απόρριψη χρηματοδοτήσεων με ληστρικούς, επαχθείς, αποικιακούς και μνημονιακούς όρους, συνιστούν εξ αρχής την καρδιά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα μεγάλα και αναντικατάστατα βήματα για την εφαρμογή από μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς, που θα στηρίζεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενός προγράμματος προοδευτικών μετασχηματισμών με σοσιαλιστικό ορίζοντα».
Όπως αντιλαμβάνεστε η κίνηση του ΚΚΕ αποσκοπεί είτε στο να διασπάσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να την καταγγείλει -σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η πρόταση νόμου- για κωλοτούμπα και ανακολουθία.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.