Ετικέτες

15.2.15

"Το τέλος της λιτότητας..."- αμφ: Επιφυλασσόμαστε, αλλά προσευχόμαστε & ελπίζουμε...Τα κόμικς πάντως εντυπωσιακά!1) Ένα κόμικ δημιούργησε η DeviantArt ενόψει του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα στις 12/2.
 Ο σχεδιαστής Estebanned, ανέβασε στο deviantart μια εντυπωσιακή αφίσα κόμικ στην οποία κεντρικά πρόσωπα είναι ο έλληνας υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Ο σχεδιαστής αποτύπωσε τον υπουργό Οικονομικών με αποφασιστικό όσο και συνοφρυωμένο πρόσωπο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις έντονες γωνίες, γεγονός που σχολίασαν θετικά αναγνώστες της συγκεκριμένης σελίδας...
Ακριβώς πίσω από τον Βαρουφάκη ο οποίος είναι ανφάς, στέκεται με χαηλωμένο κεφάλι η Μέρκελ, σκεφτική και προβληματισμένη σε πόζα προφίλ.
Ο Estebanned (πρόκειται για τον έλληνα σχεδιαστή Στέφανο Παπαδάτο) παρουσιάζει ονομαστικά στο πάνω μέρος της αφίσας τους τέσσερις πρωταγωνιστές: Μέρκελ, Σόιμπλε, Τσίπρας, Βαρουφάκης, ενώ ακολουθεί η σημερινή ημερομηνία 11-2-2015, ως ένδειξη της σύγκρουσης των τεσσάρων στην συνεδρίαση του Eurogroup. Ο τίτλος της αφίσας, που θα μπορούσε να αποτελεί μια επιτυχημένη διαφήμιση ταινίας, «γέρνει» σαφώς υπέρ της ελληνικής πλευράς: «The End Of Austerity», δηλαδή «Το Τέλος της Λιτότητας»...

2) ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (PHOTO)


 


Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει σκίτσο βραζιλιάνικης ιστοσελίδας, εμπνευσμένο από την κρίσιμη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σε αυτό, ο βραζιλιάνικης και αραβικής καταγωγής σκιτσογράφος Carlos Latuff, του operamundi.com, απαθανατίζει μια ταλαιπωρημένη Ελλάδα, υποβασταζόμενη από τον Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στο θρόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, με το ένα χέρι κρατά την Ελλάδα και με το άλλο παραδίδει – προφανώς – το μνημόνιο, πάνω στο οποίο έχει διαγράψει με ένα μεγάλο «Χ» τη λέξη «Λιτότητα».
Αν μη τι άλλο, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη μνημονιακή Ευρώπη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.