Ετικέτες

16.3.15

Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Βατικανό κήρυξε Σταυροφορία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.


σχόλιο Γ.Θ : Όλοι γνωρίζουμε πως όταν το Βατικανό έπραττε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ψευτοσταυροφορίες στον Μεσαίωνα και ξεκινούσε να ελευθερώσει τους Αγίους Τόπους, ο απώτερος σκοπός του ήταν το Κάστρο της Ορθοδοξίας στις ακτές του Βοσπόρου. Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και δείχνει το μέλλον, ας μην εκπλαγούμε, αν ο τελικός στόχος και η ανακήρυξη της νέας ψευτοσταυροφορίας συμπεριλάβει και την Ρωσία του Βυζαντινού Δικέφαλου Αετού.

Ο πρέσβης του Βατικανού στη Γενεύη δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι αναγκαία ώστε να προστατευθούν οι μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία και ότι πολιτική λύση είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρωμαιοκαθολικό σάιτ στις ΗΠΑ, Crux, ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι είπε ότι οι τζιχαντιστές, που έχουν ανακηρύξει χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ, διαπράττουν γενοκτονίες και πρέπει να τους σταματήσουν.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια συντονισμένη και καλά σχεδιασμένη Συμμαχία που θα κάνει οτιδήποτε δυνατό για να πετύχει μια πολιτική συμφωνία χωρίς βία, αλλά εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε η χρήση της βίας είναι απαραίτητη».

Οι δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου Τομάσι έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος μετά τον ομαδικό αποκεφαλισμό 21 Κοπτών (Μονοφυσιτών) Χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη τον Φεβρουάριο, είπε ότι είναι απολύτως νόμιμο να μπει ένα τέλος σε αυτή την άδικη επιθετικότητα.

Οι δηλώσεις του Τομάσι έγιναν την ίδια ημέρα που πολλές χώρες μετά από πρωτοβουλία της Αγίας Έδρας, της Ρωσίας και του Λίβανου εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει όλες τις εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή που διώκονται.

Το Βατικανό δήλωσε ότι περισσότερες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, ενέκριναν τη δήλωση, η οποία προειδοποιεί ότι οι Χριστιανοί ιδιαίτερα τώρα «βιώνουν σοβαρή απειλή της ύπαρξής τους».

Ο Τομάσι τόνισε στη συνέντευξή του ότι οι Χριστιανοί δεν είναι η μοναδική μειονότητα που πρέπει να προστατευθεί από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αποκεφάλισε τόσο Άραβες όσο και δυτικούς ομήρους και απήγαγε ή σκότωσε ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκευτικές μειονότητες.

«Χριστιανοί, Γιαζίντι, Σιίτες, Σουνίτες, Αλεβίτες, όλοι είναι ανθρώπινα όντα των οποίων τα δικαιώματα αξίζουν να προστατευθούν», είπε. «Οι Χριστιανοί είναι κεντρικός στόχος αυτή τη στιγμή, αλλά εμείς θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να βοηθηθούν δίχως να εξαιρούμε κανέναν».

Ο Τομάσι είπε ότι η Συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος πρέπει να περιλαμβάνει και τα μουσουλμανικά κράτη της Μέσης Ανατολής και να τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι οι χριστιανικές εκκλησίες που χτυπήθηκαν από τζιχαντιστές στη Λαχόρη του Πακιστάν, ήταν αντίποινα στον πόλεμο που κήρυξε το Βατικανό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.