Ετικέτες

9.3.15

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ
Αγαπητέ μου φίλε,
υπάρχουν παλαιοημερολογίτες κανονικοί και παλαιοημερολογίτες σχισματικοί δηλαδή εκτός Εκκλησίας. Κανονικοί παλαιοημερολογίτες είναι π.χ. η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, των Ιεροσόλυμων, το Σινά, της Σερβίας κ τα 19 από τα 20 μοναστήρια του Αγ.Ορους (εκτός της Μονής Εσφιγμένου η οποία είναι σχισματική και είναι εκτός Εκκλησίας).


Τα 19 αυτά μοναστήρια του Αγίου Όρους έχουν το παλαιο ημερολόγιο αλλά είναι ενωμένα με την Ορθόδοξη Εκκλησία που πάει και με το νέο και με το παλαιό ημερολόγιο ανάλογα τη χώρα. Οι λεγόμενοι “Γ.Ο.Χ.”, οι αυτοονομαζόμενοι “Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί”  είναι σχισματικοί παλαιοημερολογίτες, δηλαδή εκτός Εκκλησίας και οι ίδιοι δεν δέχονται τους Επισκόπους μας. Επίσης οι σχισματικοί παλαιοημερολογίτες “Γ.Ο.Χ.” είναι χωρισμένοι σε πολλές ομάδες όπου η μία ομάδα δεν δέχεται την άλλη. Ο Χριστός αγαπητέ μου φίλε όπως ξέρεις άφησε την Εκκλησία Του και όχι ημερολόγια.
Τον Χριστό τον ενδιαφέρει να είμαστε ενωμένοι με την Εκκλησία και τους κανονικούς Επισκόπους της οι οποίοι έχουν αδιάσπαστη Αποστολική Διαδοχή άσχετα ποιο ημερολόγιο ακολουθούμε. Αρχιεπίσκοπος της Αθήνας π.χ. τώρα τον Ιούλιο του 2014 είναι ο κ. Ιερώνυμος. Άρα κάποιος μπορεί να πηγαίνει με το παλαιό ημερολόγιο και να είναι ενωμένος με τον Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας κ. Ιερώνυμο. Το Άγιο Όρος όπως είπαμε πάει με το κανονικό παλαιό ημερολόγιο.
Αν έρθει ένας Αγιορείτης στην Αθήνα θα λειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας κ. Ιερώνυμο κ όχι με τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες “Γ.Ο.Χ.” ή τη Μονή Αγ. Κυπριανού Φυλής ή τη Μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυσης Αττικής ή τη Μονή του Γέροντος Ιερωνύμου της Αίγινας (Μονή Ευαγγελισμού της Θεότοκου Αιγίνης) που είναι με το παλαιό αλλα δυστυχώς είναι εκτός Εκκλησίας διότι είναι με το σχισματικό παλαιό ημερολόγιο.
Αν π.χ. η Μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυσης πει ότι θα πηγαίνω με το παλαιό αλλά θα είμαι ενωμένη με τον κανονικό Επίσκοπο της περιοχής που πάει με το νέο, μπορεί να το κάνει αυτό και τότε θα είναι κανονικό μοναστήρι μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει και έτσι δυστυχώς παραμένει εκτός Εκκλησίας. Ευχόμαστε κάποια στιγμή να κάνει αυτό το σωτήριο βήμα! Στην Ελλάδα εκτός από τα 19 μοναστήρια του Αγ. Όρους υπάρχουν πολύ λίγες εκκλησίες που είναι κανονικές παλαιοημερολογίτικες, δηλαδή ενωμένες με τους Επισκόπους μας.
Μία εκκλησία που ξέρω η οποία πάει με το παλαιό ημερολόγιο αλλά είναι ένωμένη με τους Επισκόπους του νέου είναι ο Ι. Ναός Αγ. Βαρβάρας Κόκκινου Μύλου στο Μενίδι Αττικής. Επίσης κάποια μετόχια του Σινά. Άρα αγαπητέ μου φίλε μου αν επιθυμείς να πηγαίνεις με το παλαιό ημερολόγιο να πήγαινες σε κανονικές παλαιοημερολογίτικες εκκλησίες όπως ο Ι. Ναός Αγ. Βαρβάρας Κόκκινου Μύλου στο Μενίδι Αττικής ή κάποιο μετόχι του Σινά. Ακόμη αγαπητέ φίλε αν π.χ. ένας Ρώσος, οι οποίοι πάνε με το παλαιο ημερολόγιο αλλα είναι ενωμένοι με το νέο, έρθει στην Ελλάδα θα λειτουργήσει με το νέο ημερολόγιο ή με τα 19 μοναστήρια του Αγ. Ορους που πάνε με το κανονικό παλαιό ή με την Αγ.Βαρβάρα του Κοκκινου Μύλου και όχι με τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες οι οποίοι από μόνοι τους αποφάσισαν να είναι ξεκομμένοι από την Εκκλησία και καθημερινά ευχόμαστε με αγάπη Χριστού να επιστρέψουν στο Σπίτι τους, στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία όπως είπαμε σε άλλες χώρες πάει με το νέο ημερολόγιο και σε άλλες με το παλαιό ημερολόγιο.
Επίσης μπορείς να διαβάσεις και επιστολή του Μακαριστού Γέροντος Επιφανίου Θεοδωρόπουλου σχετικά με τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες εδώ:
Επίσης μπορείς να διαβάσεις και τα άρθρα του ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ για το θέμα των σχισματικών παλαιοημερολογιτών:
Επίσης αγαπητέ μου φίλε μπορείς να δεις και το siteμου για τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες το οποίο είναι μια ευχή για να επιστρέψουν στους κόλπους της Εκκλησίας:
Ο,τι απορία έχεις μπορείς να μου γράψεις στο emailμου
gkiouz.anast@gmail.com.
Να είσαι καλά αγαπητέ μου φίλε!!
Με αγάπη Χριστού
Άβελ-Αναστάσιος Γκιουζέλης

2 σχόλια:

  1. Εγώ προσωπικα λατρεύω Τον ΚύριΙησού Χριστό μας δοξαζω Τ όνομα Του δίχως να παθιαζομαι από ημερομηνίες και τυπολατριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.